Automobiliștii bănățeni s-au antrenat pentru Rally-Sprint Dumbrăvița 2018 în zona comunei Nădrag
Automobiliștii bănățeni s-au antrenat pentru Rally-Sprint Dumbrăvița 2018 în zona comunei Nădrag
Posted by arpad on 16th July 2018
| 269 views

Sambata dimineata, în zona comunei Nădrag, numerosii spectatori prezenti au gustat din plin cele 6 manse extraordinar de disputate de unii din cei mai buni piloti auto romani ai momentului. Concursul a avut toate ingredientele unei competitii sportive de marca, iesiri spectaculoase in decor, care din fericire au avut ca efect doar deterioarea automobilelor de concurs, abandonuri care au rasturnat pronosticurile, Mihai Preunca si Andrei Uram care aveau reale sanse la castigarea clasei 1, abandonul celui din urma declansand si o mare problema, motorul spargandu-se a lasat o pata masiva de ulei de aproximativ 100 metri, si doar profesionalismul, excelenta pregatire si vasta experienta a organizatorilor si arbitrilor au facut ca concursul sa poate continua, identificand si aplicand in timp record o masura foarte ingenioasa, asa cum declarau cei prezenti cunoscatori ai acestui sport ca “80 % dintre organizatori ar fii oprit concursul dupa mansa 3”. Sportivii au performat prin tehnica dar si prin materialele de concurs cu care s-au afisat, adevarate bombe pe 4 roti, demne de o expozitie a celor mai frumoase masini de concurs. VTM NADRAG 2018Valoarea de top a concurentilor si automobilelor de concurs a reiesit si din aplauzele numeroase ale spectatorilor incantati de spectacolul urmarit sambata si prezenti in numar record. Marele castigator al Cupei Romaniei la Automobilism 2018-VTM TIMIS-NADRAG  a fost binecunoscutul pilot timisorean Sergiu “GAO” Tirla, pe un BMW E 30, modificat la marea arta, care a castigat si clasa 3, urmat de hunedoreanul Cosmin Oprinesc VW GOLF 3, invingator si la clasa 2 si de Robert Makrai din Sannicolau Mare tot pe un BMW de top, si la clasa 3 locul 2.  Batalia pentru clasa 1 a  fost apriga si dura, dusa pina la ultima mansa, castigata pina la urma de Sergiu Boncalo pe o Honda Civic, urmat de Marius Giurisici tot o Honda Civic si Catalin Cancel pe o Honda CRX. Locul 2 clasa 2 Sorin Mihoc, iar locul 3 Ioan Lung, amandoi pe Renault Clio. Locul 3 clasa 3 Mircea Samuil VW Golf 1. Echipa castigatoare a editiei a V-a a Cupei Romaniei 2018 a fost Constructim-Schoqo Baroque Rally Team formata din Preunca Mihai, Preunca Daniel, Mihoc Sorin, Boncalo Sergiu si Petenchea Daniel.

Sectiunea Rally Sprint si clasa 3 de la aceasta a fost castigata de Marius Hudema cu un Subaru Impresa, clasa 2 Robert Onut – BMW 318 urmat de Mihai Saracut – Mitsubishi, iar clasa 1 de Gabriel Munteanu – Opel Corsa. Spectacolul a fost total prin showul extraordinar facut de cei 2 drifteri, Adrian Marcovici – BMW E30 si de Adrian Onea – Opel Corsa, efectiv ovationati de toti cei prezenti. Organizarea impecabila a Comisiei de Automobilism si Karting-ACR Timis si arbitrajul imaculat al Colegiului de Arbitrii auto-moto-kart Timis au facut ca acest concurs sa depaseasca cu mult ce s-a intamplat in Romania Automobilistica in acest weekend.

Concursul urmator va fi in data de 21.07.2018, RALLY-SPRINT DUMBRAVITA 2018, gen de concurs foarte atractiv, circuit viteza urban, etapa a VI-a din Campionatul International de Automobilism Timis 2018.

ORGANIZATOR
Presedintele Comisiei de Automobilism si Karting-A.C.R. Timis
Dipl.ing.GIURISICI F. LADISLAU MARIUS

Comments

comments