Comemorare Ioan Slavici la Dumbrăvița
Posted by admin on 28th September 2015

Sâmbătă 26 septembrie cu începere de la ora 10:00 în fața Școlii Gimnaziale din Dumbrăvița ,au fost depuse coroane la statuia scriitorului Ioan Slavici , a carui trecere in neființă a fost comemoarată, ca în fiecare an de locuitorii comunei noastre. S-au scurs 9 decenii de la dispariția marelui scriitor român , care a avut loc in 1925.

slavici
La comemoararea de sâmbătă au participat primarul Victor Malac , profesori si elevi ai Școlii Gimnaziale Dumbrăvița, invitați din cadrul Universității Ioan Slavici din Timișoara, si nu în ultimul rând organizatorii acestui eveniment domnul Nicolae Sperlea si soția sa, care sunt membri fondatori ai Asociației “Aripi de Înger” Dumbrăvița.În fața bustului lui Ioan Slavici ,a fost oficiată o scurtă slujbă de pomenire de către preotul si totodată Directorul Școlii din Dumbrăvița, domnul Adrian Nicola.De asemenea au fost depuse coroane de flori și la statuile scriitorilor Mihai Eminescu și Petofy Sandor.
Dupa depunerea de coroane, participanții la comemorare au fost premiați cu diplome din partea organizatorilor, si în cadrul Sălii de Consiliu din incinta Primariei Dumbrăvița, s-au ținut dezbateri referitoare la opera marelui scriitor Ioan Slavici.

slavici 2

imagine/montaj: Imi Szabo

reporter: Corina Cocoreanu