Spectacol caritabil pe scena Teatrului National “Mihai Eminescu” din Timișoara
Posted by admin on 24th November 2015

Tineri actori de la unele dintre cele mai importante teatre bucureștene se întâlnesc pe aceeași scenă într-un spectacol-eveniment, jucat la Timișoara cu scop caritabil. “Lazăr sau vremea dintre valuri” de Pavel Chirilă, în regia lui Ștefan Ruxandra, se joacă pe scena Teatrului Național din Timișoara luni, 30 noiembrie, de la ora 19.00. Reprezentația este dedicată strângerii de fonduri pentru finalizarea proiectului “Clinica Nera” – prima clinică de recuperare oncologică din România. lazar

“La bordul unei corăbii ce plutește în derivă de multă vreme, echipajul este suprins de un eveniment neașteptat: moartea comandantului. Înmormântarea lui și alegerea unui nou comandant, lupta pentru acest post și înscăunarea sunt ocazii pentru ocupanții vasului de a se alia și re-alia unii cu alții împotriva… lor. Noul Comandant nu va face altceva decat sa puna gaz pe foc. Spectacolul este o comedie tragică ce caricaturizează comportamentele demagogilor de azi și goliciunea care îi caracterizează. “Lazar sau vremea dintre valuri” este un proiect de teatru independent.”, spune Ștefan Ruxandra, regizorul spectacolului.

Distribuția spectacolului îi reunește pe Mihai Marinescu, Andreea Mateiu / Ileana Olteanu, Dan Clucinschi, Vlad Gălățianu, Petru Ciobanu, Alexandru Madaraș, Ionuț Marcu / Petrică Voicu. Scenografia și costumele sunt semnate de Andrei Răduț și Roxana Dumitrache.

Biletele pentru reprezentația din 30 noiembrie se găsesc la agenția de bilete a Teatrului Național Timișoara, online pe www.bilet.ro sau la sediile Agentiei de Turism TUI Travel-Center.