Teatrul National din Timișoara răspunde, PREZENT, la festivalurile de teatru din Romania
Posted by admin on 5th October 2015

Pentru Teatrul Național din Timișoara, luna octombrie este una a participărilor la festivalurile de teatru din România.

Primul pas îl face spre Iași, la Festivalul Internațional pentru Publicul Tânăr, aflat la cea de-a VIII-a ediție, unde va prezenta miercuri, 7 octombrie, la Teatrul „Luceafărul”, spectacolulPaganini nu mai locuiește aici de Carmen Dominte, în regia Oliviei Grecea, cu Romeo Ioan și Alecu Reus în rolurile principale.

PAGANINI 02

A doua zi, joi, 8 octombrie, Teatrul Național va fi prezent la Festivalul Național de Comedie de la Galați, unde a fost invitat cu spectacolul Proștii sub clar de lună de Teodor Mazilu, în regia lui Ion-Ardeal Ieremia, avându-i în distribuție pe Ion Rizea, Claudia Ieremia, Cristina König, Raul Bastean, Ana Maria Cojocaru, Romeo Ioan, Ștefan Roman, Ionuț Iova, Alina Chelba, Nicolae Pirvulescu și Corina Dohanici.

PROSTII7_resize

 

Vineri, 16 octombrie, va avea loc reprezentația spectacolului Dawn Way, selectat la cea de-a XXVII-ea ediție a Festivalului de Teatru „Pledez pentru Tine(ri)” de la Piatra Neamț. Spectacolul este semnat de Mihaela Lichiardopol și îi aduce pe scenă pe tinerii actori Flavius Retea, Raul Bastean, Cristina Dumitru, Raul Lăzărescu, Adrian Jivan, Răzvan Ciocoi și Ionuț Iova

DAWN WAY 05

În sfârșit, la finalul lunii, Teatrul Național va avea în cadrul Festivalului Național de Teatru de la București patru reprezentații cu spectacolul Aniversarea de Jeroen van den Berg, în regia lui Traian Șoimu. Spectacolul, susținut de actorii Alina Iliea, Robert Copoț, Jasmina Mitrici și Adrian Roșu, este programat în zilele de 30 și 31 octombrie.

23_aniv (2)

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm