VIDEO: ACS Dumbrăvița se pregătește de lupta pentru promovare la Băile 1 Mai
Posted by arpad on 6th February 2018

În aceste zile ACS Dumbrăvița, echipa condusă de profesorul Sorin Bălu se află într-un cantonament la Băile 1 Mai, unde au găsit condiții excelente de cazare, masă, dar și de antrenament și recuperare.

Sâmbătă dumbrăvițenii au disputat primul amical din acest cantonament: Miklós & Co a acceptat provocarea venită de la echipa de liga secundă Luceafărul Oradea, antrenor bihorenilor fiind chiar fostul internațional Cristian Dulca.

Meciul disputat pe terenul 2 din cadrul cochetului complex sportiv din comuna Sânmartin a fost unul destul de echilibrat, gazdele au dominat jocul pe alocuri. Primaul gol a fost marcat de gazde, apoi Dumbrăvița a egalat rapid, însă Oradea a învâns până la urmă cu o reușită din repriza secundă: Luceafărul-Dumbrăvița 2:1.

Luceafărul Oradea început partida în următoarea formație: Goia – Balea, Mutu,  Oros, Trif, Pop, Fehér, Băban, Antohi, Dulca și Rusu. În repriza a doua a început însă cu: Gudea – Torişte, Mutu, Oros, Ban – Bruno Rocha, Ţegle, Cuc, Roşu, Codoban și Chiorean. Pe parcurs a mai intrat Niţă şi Lukács. Andrei Tînc şi Daniel Ciobanu nu au fost folosiţi. Iată ce ne-a declarat fostul rapidist Cristi Dulca.

Dumbrăvița a replicat prin: Miklós – Soare, Telescu, Gălan, Centea, Ștefan, Stancu, Briciu, Oancia, Bârză și Rus. Au intrat pe parcurs: Puiu, Pecarov, Silaghi, Brian, Filimon, Izsák și Todor. Scrob a fost menajat. Sorin Bălu, antrenorul principal s-a declarat mulțumit de evoluția băieților.fcd 2018

ACS Dumbrăvița a terminat turul Ligii a IV-a Timiș pe loul 2, însă sunt premize foarte bune ca după prima etapă de primăvară să preia conducerea în clasament, având în vedere că alb-verzi întâlnesc pe teren propriu chiar liderul CS Timișul Șag.

Cristian Gălan, proaspăt sosit de la rivala CS Timișul Șag s-a integrat foarte bine la Dumbrăvița. Fundașul central în vârstă de 29 ani a mai evoluat la Poli II Timișoara, FCM Reșița, Fortuna Covaci, Flacăra Făget și ASU Politehnica Timișoara.

Căpitanul Laurențiu Telescu a vorbit despre primul amical din cantonament, dar și despre premizele promovării.

Viceprimarul Arpad Miklos, sufletul echipei din Dumbrăvița s-a declarat mulțumit de condițiile din cantonament.