VIDEO / AFLĂ CÂND VOR SUNA SIRENELE DE ALARMARE ÎN DUMBRĂVIȚA
VIDEO / AFLĂ CÂND VOR SUNA SIRENELE DE ALARMARE ÎN DUMBRĂVIȚA
Posted by admin on 5th December 2017
| 514 views

Inspectoratul Pentru Situații de Urgență Timiș, anunță pe toți cetățenii Dumbrăviței, că în cursul zilei de mâine 6.12.2017, în intervalul orar 10.00 – 11.00 se va desfășura un exercițiu de verificare a sirenelor de alarmare publică.

Acest exercitiu are ca scop pregătirea și alarmarea populației prin cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică.

Cetățenii trebuie să cunoască semnificația semnalelor de alarmare specifice acestui exercițiu după cum urmează :

  1. ALARMĂ AERIANĂ – 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.
  2. ALARMĂ LA DEZASTRE – 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.
  3. PREALARMĂ AERIANĂ – 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.
  4. ÎNCETAREA ALARMEI – pt. terminare exercițiu – Sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 1 minut.

Vă reamintim ca acest exercițiu de alarmare civilă se desfășoară la nivel național în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

Comments

comments