VIDEO: Află de la Cristian Philipp ce noutăți are Electroruga de Buzad – un festival cu meștesugari, artiști & muzică de calitate
Posted by arpad on 12th July 2018

Electroruga de Buzad se va desfășura în perioada 1-2 septembrie 2018 și este un festival care îmbină muzica bună cu obiceiuri tradiționale, autentice, ale locului. Totul se întâmplă in peisajul de poveste, aflat la poalele Dealurilor Lipovei. Evenimentul, care durează 2 zile, are loc în weekendul imediat următor Rugii de la Buzad, la The Village și vă oferă muzică de calitate, posibilitatea explorării zonei și înțelegerii modului în care locuiesc și trăiesc oamenii locului, relaxare și distracție.

Festivalul rural Electroruga propune concerte, vizite ghidate ale zonei și ale caselor care își deschid porțile vizitatorilor, a intervențiilor din cadrul REGIO EARTH și o alee a artelor și meseriilor, respectiv a produselor locale.

Festivalul propune două zile în natură, deconectare de realitatea cotidiană (fără semnal GSM), o combinație unică de muzică de calitate, mâncare sănătoasă, activități faine, explorare a minunatei zone deluroase din Buzad, aer curat și petrecere cu artiști din țară și străinătate.edb

Prima zi este dedicată muzicii electronice și este pusă în scenă de o serie de artiști, dintre cei mai buni ai genului, unii dintre ei aflați pentru prima dată în România. Line-up 1 septembrie (4 p.m – 6 a.m.): NO PAME LIVE, JFB, MC XANDER LIVE, B.A.U. LIVE, ENEI (CRITICAL MUSIC), DC BREAKS & LOAD STAR PRESENTS OPPOSITION, THE HERBALISER LIVE și mulți alții, printre care încă un headliner care va fi anunțat la începutul lunii august. Line-up-ul este alcătuit cu sprijinul TM BASE.
Ziua a doua, STREET SPIRIT, aduce în fața publicului o serie de performance-uri inedite puse în scenă de artiști stradali din toată lumea. Line-up-ul este alcătuit cu sprijinul Asociației londoneze THE BUSKING PROJECT.

Pe parcursul celor două zile, participanții vor avea ocazia de a se implica într-o serie de activități inedite, grupate sub forma unor ateliere creative, precum: SCRATCHING cu JFB, tehnici de improvizație teatrală, proiecții TIMISHORT, ciobăneală, produs ceaiuri și uleiuri, confecționat măști tradiționale, cusut tradițional, caligrafie, făcut noduri. Pe toată perioada festivalului vom avea o alee a producătorilor locali din Timiș și Arad care își vor expune și comercializa produsele.

O parte din locuitorii buzădeni vor caza în regim BNB orășeni de a avea experiența unei nopți dormite la țară.

Transportul în cele două zile este asigurat prin autobuze puse la dispoziție de organizatori, patru dintre ele fiind amenajate ca PARTY BUS, cu DJ locali cunoscuți.