VIDEO: Atelier de educație medicală pentru copiii din Dumbrăvița
VIDEO: Atelier de educație medicală pentru copiii din Dumbrăvița
Posted by Corina Cocoreanu on 7th June 2019
| 356 views

Joi 6 iunie, în cadrul Centrului de Zi pentru Copii din Dumbrăvița s-a desfășurat un atelier de educație medicală, oferit de voluntarii de la Crucea Roșie Timișoara, susținut de dr. Diana Brânzei.

Medic primar în medicină de urgență, dumbrăvițeanca Diana Brânzei colaborează cu Crucea Roșie în acțiuni de voluntariat pentru a promova măsurile de prim ajutor în instituțiile de învățământ din județul Timiș.

La atelierul de educație medicală desfășurat astăzi, copiii de la Centrul de Zi Dumbrăvița alături de 50 de elevi ai Școlii Gimnaziale Dumbrăvița, au putut afla și experimenta personal, cum se acordă măsurile de prim ajutor. La finalul prezentării, copiii au primit 150 de pachete cu cadouri pregătite de organizatori.

În această acțiune s-a implicat și Ionel Samfira, membru în Consiliul Local Dumbrăvița, dar de această dată a participat la eveniment în calitate de reprezentant al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara.(U.S.A.M.V.T.) Totodată, pe acestă cale am fost informați de către cei de la U.S.A.M.V.T că în viitorul apropiat vor fi organizate o serie de acțiuni de informare a copiilor, care se vor desfășura în parteneriat cu Centrul De Zi pentru Copii Dumbrăvița.

Acestea vor fi coordonate de biolog Silvia Prunar, la Stațiunea Tinerilor Naturaliști din Timișoara, unde cei mici vor avea ocazia să participe practic și să vadă cum se realizează insectarele și herbarele și cum se sădesc răsadurile în ghivece.

Comments

comments