VIDEO – Dezbatere publică în Dumbrăvița
VIDEO – Dezbatere publică în Dumbrăvița
Posted by Corina Cocoreanu on 13th February 2018
| 490 views

Ieri seară, timp de trei ore, în Sala de mese din curtea Primăriei Dumbrăvița s-a desfășurat o dezbatere publică în care s-au discutat diverse subiecte de interes acut pentru cetățenii dumbrăvițeni.

Dezbaterea a fost susținută în principal de primarul Victor Malac, secondat de viceprimarul Arpad Miklos și o serie de consilieri locali.

La acest eveniment au participat peste o sută de persoane. Majoritatea cetățenilor din Dumbrăvița prezenți la discuții au invocat unanim nemulțumiri legate de asfaltarea străzilor, presiunea scăzută a apei și necesitatea construirii mai multor grădinițe, datorită numarului de copii care este în creștere în comuna noastră.

Dezbaterea a început cu o prezentare în slide show a realizărilor efectuate de Primăria Dumbrăvița în ultimii 6 ani dintre care amintim: construcția Sălii Polivalente, construcția Centrului de Zi , modernizarea Parcului Civic, extinderea rețelei de canalizare, construirea Cantinei pentru copii , etc.

După prezentare, au început discuțiile pe baza Bugetului de Investiții pentru anul 2018, care a stârnit o serie de controverse printre cetățenii dumbrăvițeni prezenți la dezbatere. Spiritele s-au încins un pic, atunci când dumbrăvițeanul Radu Vlădescu a prezentat o listă de la ANAF, care se referea la Execuția Bugetară din anul precedent, și care ridica semne de întrebare asupra unor cheltuieli efectuate.

În continuare s-au dezbătut punctual toate obiectivele în curs de realizare, de pe agenda primăriei în decursul perioadei 2018-2019. Unul dintre cele mai importante proiecte viitoare este construirea a trei clădiri noi lângă Centrul de Zi din Dumbrăvița, care să adăpostească o creșă (50 locuri), o grădiniță (100 locuri) și o școală (200 locuri), care vor dezvolta locuri noi pentru copii dumbrăvițeni, urmând ca în cei 5 ani de proiect locurile să poată fi suplimentate.

Câțiva dintre dumbrăvițenii prezenți la discuții au contestat necesitatea construirii unui Cămin Cultural în Dumbrăvița, atitudine care contravine ideii de dezvoltare a Dumbrăviței pe plan cultural promovată de administrația locală.

De asemenea au mai fost luate în discuție subiecte legate de viitorul liceu care se preconizează a fi construit în Dumbrăvița, extinderea spațiului primăriei (2 containere), extinderea spațiului școlii( 2 containere), suplimentarea transportului de elevi cu doua noi microbuze până în toamnă, construirea unui Camin Cultural și  multe alte aspecte.

În concluzie, cetățenii Dumbrăviței au cerut o prioritizare a investițiilor și a dezvoltării pe infrastructură.

 

 

 

Comments

comments