VIDEO: Episcopul Iosif Csaba Pal și-a început vizita canonică în Dumbrăvița!
VIDEO: Episcopul Iosif Csaba Pal și-a început vizita canonică în Dumbrăvița!
Posted by arpad on 6th June 2019
| 453 views

Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál episcop de Timişoara și-a început vizita canonică în Dieceza de Timișoara. Enoriașii bisericii Romano-Catolice, Sfânta Fecioara Maria, Regina Rozariului din Dumbrăvița s-au simțit onorați că această vizită a fost începută chiar în comună, cu o sfântă liturghe oficiată de episcopul Iosif Csaba Pál împreună cu vicarul episcopal Pr. Zsolt Szilvágyi și Msgr. Gheorghe Augustinov.

Cu această ocazie, Episcopul de Timișoara s-a întâlnit cu membrii consiliului bisericesc, cu grupul de tineri și copii din parohie, cu angajații și colaboratorii parohiei, cu preoții celorlalte confesiuni religioase, cu reprezentanții diferitelor asociații, dar și cu reprezentanții administrației locale. Dumbrăvițenii – prin vocea lui Gheorghe Kadar – au cerut spirijinul episcopiei pentru realizarea turnului, având în vedere că în luna octombrie se va sărbători 40 de ani de la sfințirea bisericii! La invitația preoților ortodocși și a preotului reformat, episcopul romano-catolic a vizitat și cele două biserici din zona centrală a satului.

Joi dimineață episcopul Iosif Csaba Pal și preotul paroh Lajos Mathe și-au continuat vizita la filiala din Bencecu de Sus a Parohiei Dumbrăvița. În cursul anului Episcopul Diecezan va vizita 12 parohii din județul Timiș și 7 din județul Arad.

Comments

comments