VIDEO: Padelul prinde teren în Dumbrăvița – Un antrenor renumit din Spania a susținut cursuri de inițiere
Posted by arpad on 9th September 2019

La sfârșitul săprămânii trecute, Padel Center-ul din comuna Dumbrăvița a găzduit Cupa ”Americana” – etapa finală a Campionatului Național de Padel, eveniment care promovează unul din cele mai noi sporturi descoperite de români. După mai multe ore de joc, perechea Daniel Preunca/Silviu Popescu a învins cu 6:4, 6:1 perechea alcătuită din Daniel Tiberiu Neacșu și Adrian Hărădău. Locul 3 a fost ocupat de perechea Ion Spînu/Răzvan David.

Cu ocazia evenimentului organizat în Dumbrăvița, unul dintre cei mai bine cotați antrenori de padel din lume – spaniolul Rafael Darkito – a susținut cursuri de inițiere în jocul de padel, pentru toți doritorii, indiferent de vârstă.

Considerat unul din cele mai dinamice sporturi din lume, padelul are deja o vechime de jumătate de secol. În România se joacă abia în ultimii ani, Timișoara – prin terenul din Dumbrăvița – fiind unul din primele orașe în care s-au amenajat spații de joc special dedicate. Terenurile construite la Padel Center respectă standardele oficiale ale suprafețelor pe care se desfășoară World Padel Tour, cea mai importantă competiție internațională a acestui sport.