VIDEO+FOTO: Înalțarea Domnului și Ziua Eroilor, celebrate azi la Dumbrăvița
VIDEO+FOTO: Înalțarea Domnului și Ziua Eroilor, celebrate azi la Dumbrăvița
Posted by Corina Cocoreanu on 6th June 2019
| 354 views

 Creştinii ortodocși sărbătoresc astăzi 6 iunie, Înălţarea Domnului, cunoscută şi ca Ispasul sau Paştele Cailor, ultima zi în care se pot înroşi ouă până la Paştele viitor,  și în care se taie mieii. Totodată, astăzi se celebrează și Ziua Eroilor.

În toate bisericile se fac slujbe de pomenire a eroilor, aşa cum se întâmplă de 96 de ani, de când la Înălţarea Domnului se sărbătoreşte şi Ziua Eroilor. La fel s-a întâmplat și astăzi la Biserica Ortodoxă ” Sf. Vasile cel Mare” din Dumbrăvița, unde preoții Achim Vasile Baboș și Adrian Nicola au oficiat o slujbă de pomenire  în cinstea eroilor neamului românesc.

Alaturi de enoriașii din comună, la acest eveniment special au luat parte și elevii de la Școala Gimnazială Dumbrăvița, cărora părintele Achim Vasile Baboș le-a oferit o frumoasă predică despre credința creștină și o lecție de istorie, totodată.

Copiii claselor a IV-a, îndrumați de învățătoarele școlii noastre, au recitat poezii și au cântat cu talent și patos cântece patriotice, care au încântat toată audiența prezentă la eveniment. La slujbă au participat și oficialitățile locale, în frunte cu primarul și viceprimarul, iar la final copiii au primit prăjituri și ouă roșii.

Comments

comments