Selectați pagina

A crescut interesul românilor pentru case inteligente

A crescut interesul românilor pentru case inteligente
Publicitate

Vânzările pentru produsele smart home pentru baie s-au triplat ȋn ultimii doi ani, semn că piața românească ȋncepe să se maturizeze, iar consumatorii sunt tot mai deschiși către noile tehnologii, cautând și partea practică, nu doar pe cea estetică.. 

,,Deși pentru o perioadă foarte lungă baia nu a fost una dintre camerele preferate ale tehnologiei, atât marii producători, cât și consumatorii, au ajuns la concluzia că nu este deloc de neglijat. Astfel, vânzările pentru acest tip de produse s-au triplat în ultimii 2 ani. Există un interes crescut pentru articole care cresc confortul prin tehnologie, precum un sistem de rezervor incastrat care acționează ca o hotă, filtrând aerul din baie atunci când baia este folosită sau un vas de toaletă din gama smart cu senzor de mișcare și funcții variate de spălare”, spune Laura Sardescu, marketing manager al platformei NeaKaisa.

Chiar dacă pandemia a creat un context unic, zona de home&deco a beneficiat de un interes crescut. Unul dintre magazinele online cu produse pentru amenajarea băii, a reușit, ȋn primele nouă luni ale anului, să ȋnregistreze o creștere importantă a vânzărilor, dublând aproape cifrele, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. 

Vânzările magazinelor de profil au crescut și ca volum, dar și ca valoare medie, per comandă. 

,,Ȋn 2020 s-a menținut același trend început ȋn 2019 – creșterea cererii pentru produse de calitate. Preferințele consumatorilor au început să favorizeze produsele peste medie. Se acordă o atenție sporită garanțiilor, condițiilor de livrare și noilor tehnologii. Există un interes din ce în ce mai mare pentru igienă și pentru economisirea apei. În ceea ce privește igiena, sunt tot mai populare vasele de toaletă cu funcții speciale de curățare. Prețul acestor produse este doar puțin peste cel al vaselor de toaletă obișnuite și au un impact pozitiv în curățarea și întreținerea întregii băi. În aceeași direcție, un trend ascendent înregistrează și bateriile de baie cu limitatoare de debit, dar cu aeratoare inteligente. Astfel, consumul de apă este mai mic, în timp ce confortul rămâne același”, a adăugat Laura Sardescu.

Chiar dacă experții vorbesc despre o criză economică, retailerii din categoria home&deco se așteaptă ca evenimentul Black Friday să fie întâmpinat cu entuziasm, având ȋn vedere nevoia din ce ȋn ce mai mare de a crea un cadru confortabil, practic și estetic, acasă.  

,,În fiecare an, vânzările de Black Friday s-au dublat față de anul anterior. Black Friday este în realitate un weekend care cuprinde intervalul vineri-duminică. În acest interval, ȋn 2019, s-au înregistrat vânzări de 7 ori mai mari decât într-o zi normală. Media comenzilor plasate atunci a fost de 1.450 lei, cu 15% mai mult decât media coșului din 2019.

Black Friday 2020 va avea loc ȋn weekendul 13-15 noiembrie, iar retailerii din toate domeniile, atât online, cât și offline, pregătesc reduceri importante.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...