Selectați pagina

,,Miercurea alarmelor,, – exercitiu de alarmare publică în Dumbrăvița

,,Miercurea alarmelor,, – exercitiu de alarmare publică în Dumbrăvița
Publicitate

În conformitate cu ordinul IGSU nr. 919 din 26.02.2024, în data de 28.02.2024, în intervalul orar 10.00 – 11.00, se va desfăşura un exerciţiu de verificare a sirenelor de alarmare publică existente la nivel național (atât cele cu acționare centralizată cât și cele cu acționare locală).
Scenariul vizează manifestarea tipurilor de risc generatoare de situaţii de urgenţă/protecţie civilă (inclusiv pericolul atacului din aer) care impun alarmarea populaţiei.
Scopul exercițiului este antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale, pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare şi verificarea funcţionării sirenelor de alarmare publică.

ALARMĂ AERIANĂ
 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.
ALARMĂ LA DEZASTRE
 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.
PREALARMĂ AERIANĂ
 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.
ÎNCETAREA ALARMEI -pentru terminare exercițiu
 sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...