Selectați pagina

TGIFF, la a treia ediție – Dumbrăvița găzduiește singurul festival de film Science Fiction și Fantasy din România

TGIFF, la a treia ediție – Dumbrăvița găzduiește singurul festival de film Science Fiction și Fantasy din România
Publicitate

Festivalul de Film „The Galactic Imaginarium” (TGIFF) continuă să fie singurul festival de film Science Fiction și Fantasy din România. A treia ediția va avea loc în 17-25 septembrie 2022, în format hibrid, la locație, în Dumbrăvița, la Casa de Cultură, și online, cu întâlniri pe platforma ZOOM, deschise publicului și cu posibilitatea de a vedea filmele din festival online, pe platforma de streaming proprie.

Conform comunicatului de presă remis redacției DumbravitaTV.ro, anul acesta s-au înscris în festival 153 de filme din 35 de țări. Comitetul de selecție, format din Eliza Filimon, Cristian Vicol și Darius Hupov, a avut rolul de a nominaliza cele 29 de filme din selecția oficială, grupate pe următoarele categorii: Film Science Fiction (scurt și lung metraj), Film Fantasy/Fantastic (scurt și lung metraj), Film de animație (scurt și lung metraj), Film de comedie/parodie (scurt și lung metraj), Film documentar (cu subiect legat de Science Fiction sau Fantasy). Fiecare categorie unde au fost nominalizate filme va avea un câștigător, ales de juriul festivalului, constituit din: Irina-Margareta Nistor (președinta juriului), Miltos Yerolemou (membru special al juriului), Florin Kevorkian și Bogdan Mihăilescu.

Programul la locație este constituit din proiecții de filme, la Casa de cultură din Dumbrăvița, în 17-24 septembrie, începând cu ora 20, iar timp de două zile (24-25 septembrie) vor fi evenimente cu vânzare de jocuri, socializare la spațiul special amenajat în Sala Mare a Casei de Cultură. Zilnic între 10-18 publicul se va putea bucura de produsele, serviciile și evenimentele culturale oferite de cei peste 20 de expozanți.

Organizatorii promit oferte culturale, educaționale și de destindere, dintre care o mare parte sunt destinate copiilor și adolescenților: jocuri și concursuri de desen și construcții Lego, cu premii, roboți Lego programabili, roboți de competiție care pot fi conduși de copii, pentru a realiza diferite acțiuni, zona de photo booth, pentru fotografii cu recuzită Science Fiction și Fantasy, zona video 360°, zona de realitate virtuală, zona de jocuri video retro, zona de jocuri de societate (board gaming), vânzări de carte, vânzări de produse manufacturate.

O mențiune specială este legată de proiecția filmului Jim Button și cei 13 sălbatici, care va avea loc în 24 septembrie în premieră în România, la Casa de Cultură din Dumbrăvița.

Tot în cadrul festivalului finanțat de Consiliul Local Dumbrăvița, vor avea loc două întâlniri cu invitații din festival, la MV Sci-Art, parteneri de program TGIFF, la locația din cadrul campusului Universității Politehnice din Timișoara, în 21 și 23 septembrie 2022, de la orele 19.

Programul online va cuprinde întâlniri online cu invitații speciali și invitații de program:

  • Lee Murray, scriitoare neo-zeelandeză de Fantasy, multi-premiată internațional
  • Jan Stoltz, coordonator de efecte speciale care a lucrat la producții ca I, Robot, Captain America, Spider Man: Homecoming
  • Jim Ahner, scenarist la cele două filme din seria Jim Button (ecranizări ale cărților traduse în limba română sub titlul „Jim Năsturel”) și a altor 14 producții pentru marele ecran.
  • James Uren, director tehnic la firma de efecte speciale Mo-sys
  • Ilinca Neagu, scenarist, regizor și producător al filmului SF românesc The Voyager
  • Stefan Buzea (CGI), Lucas Ruyssen (DOP), Cristina Tache (producatoarea executiva), Adrian Nartea (Astronaut), Stefan Lupu (Alien), din echipa de realizare a fimului The Voyager
  • Dan May, artist grafic și de efecte speciale, a lucrat pentru serialele Dark Mirror, His Dark Materials și filme Disney ca Jungle Book și Beauty and the Beast
  • Sophie Tavert Marcian, regizoare
  • Mălina Ioana Ferrante, actriță

Toate întâlnirile vor fi difuzate pe ZOOM, în limba engleză, linkul fiind disponibil pe site-ul festivalului, începând cu 15 septembrie. Accesul este deschis publicului larg. De asemenea, fluxul video va fi retransmis pe pagina de Facebook TGIFF, la adresa https://www.facebook.com/tgifilmfest

Filmele din festival vor fi disponibile pe platforma de streaming a TGIFF, pe durata festivalului (17- 24 septembrie). Pentru a vedea filmele, este necesară achiziționarea unui bilet de acces general pe site-ul festivalului, la adresa https://festival.galactic.one

Filmele câștigătoare la categoriile festivalului vor fi anunțate în seara zilei de 25 septembrie, în cadrul Galei de premiere, care va fi difuzată online, pe ZOOM și pe pagina de Facebook a festivalului.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...