Selectați pagina

Ministerul Apărării Naţionale continuă campania de recrutare – Cine se poate înscrie

Ministerul Apărării Naţionale continuă campania de recrutare – Cine se poate înscrie
Publicitate

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare – recrutare al Centrului Militar Zonal Timiş ” GENERAL DE DIVIZIE VIRGIL ECONOMU”, activitatea de recrutare în vederea şcolarizării în instituţiile de învăţământ militar. Pentru anul de învăţământ 2022-2023, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor cu o ofertă educaţională generoasă – se arată în comunicatul semnat de colonelul Dr. AUGUSTIN-NICUŞOR PEGULESCU.

Astfel, 600 este numărul de locuri scos la concurs pentru învăţământul liceal militar, în cele 5 colegii naţionale militare: Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul”- Alba-Iulia, Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu”- Craiova, Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Naţional Militar “Alexandru Ioan Cuza”- Constanţa şi Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”- Breaza, judeţul Prahova.

Se pot înscrie elevii din clasele a VIII-a sau absolvenții care nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau profesional, cu vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022. Termenul limită pentru înscrierea candidaților este data de 25.03.2022.

Pentru învăţământul universitar militar (absolvenții vor deveni ofițeri în cadrul Ministerului Apărării Naţionale) a fost aprobat prin Planul de şcolarizare un număr de 243 de locuri .

Instituţiile în care viitorii studenţi militari îşi vor desăvârşi pregătirea sunt Universitatea Națională de Apărare „Carol I”-București (3 ani), Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”- Sibiu (3-4 ani), Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă”- Brașov (3-4 ani), Academia Navală “Mircea cel Bătrân”- Constanța (4 ani), Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”- București(4 ani), Institutul Medico-Militar, București (5-6 ani): cu locuri repartizate la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti la specialităţile medicină generală, medicină dentară, şi farmacie şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş la specialitatea medicină generală dar şi la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, București, specializarea drept (10 locuri scoase la concurs pentru MApN) .

Se pot înscrie până la data de 03.06.2022, elevii claselor a XII-a precum și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 26 de ani împliniți în anul 2022 (24 de ani pentru opțiunea ”piloți”).
1180 de locuri pentru învăţământul postliceal militar în şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri aparţinând Ministerului Apărării Naţionale – maiştri militari (449) şi subofiţeri (731)

Se pot înscrie elevii claselor a XII-a și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 28 de ani împliniți în cursul anului 2022 iar termenul limită pentru înscrierea candidaților pentru această categorie este 10.06.2022.

Înscrierea se poate face prin deplasarea la sediul Biroului informare – recrutare al Centrului Militar Zonal Timiş GENERAL DE DIVIZIE VIRGIL ECONOMU sau prin accesarea platformei de înscriere online, de pe site-ul www.recrutaremapn.ro.

Probele de selecție aptitudinală pentru toate categoriile sunt: psihologice, fizice (traseu utilitar-aplicativ şi alergare pe distanţa de 1000 m candidaţii pentru colegiile naţionale militare /2000m pentru candidaţii la celelalte categorii) şi vor fi susţinute la Centrul zonal de selecţie şi orientare Alba Iulia.

Susţinerea probelor de verificare a cunoştinţelor va avea loc în luna mai pentru candidaţii la colegiile naţionale militare, iulie pentru cei ce optează pentru categoria ofiţeri şi august pentru şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri.
Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate, se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare dar şi cele extracurriculare oferă cursanţilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Chiar dacă mulţi tineri timişeni, consideră că mai este suficient timp până la admiterea din anul 2022, este recomandabilă contactarea cât mai rapidă a personalului Biroului informare – recrutare din Timişoara, situat în Piaţa Libertăţii nr. 7 sau telefonic la numerele 0256293757, 0750715067, de luni pânâ vineri, în intervalul orar 08.00-16.00, în vederea unei informări detaliate, corecte şi oportune referitoare la criteriile de recrutare, generale şi specifice, documentele necesare întocmirii dosarului de înscriere şi alte date legate de etapele de selecţie, admitere sau metodologiile de desfăşurare a admiterii în instituţiile de învăţământ.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...