Selectați pagina

VIDEO – „Modernizarea drumurilor de interes local în comuna Dumbrăvița” – Se lucrează intens pe două străzi | Ce a declarat viceprimarul Sergiu Grui

Publicitate

După ani de așteptări, cetățenii de pe străzile Rodiei și Arinului vor avea un confort ridicat în zonă, asta după ce Consiliul Local a votat proiectul vizând reamenajarea și asfaltarea unor străzi din fonduri proprii. Lucrările au început la mijlocul lunii iunie, astfel că pe strada Rodiei va fi amenajat un spațiu verde între benzi, iar tot aici se vor instala și stâlpii pentru iluminat pentru ca parcarea mașinilor în fața blocurilor și fie mult mai ușoară. Desigur, cu această ocazie constructorii vor instala și elementele de colectarea și evacuare a apelor pluviale. În paralel, strada Arinului – de la strada Liviu Rebreanu către bulevardul Petre Țuțea – se află în curs de reamenajare, aici s-a așternut stratul de balast, urmând ca în cel mai scurt timp să fie turnat asfaltul, iar stâlpii vor mutați pe partea unității militare. În ceea ce privește cablurile pentru rețelele internet, telefonie și televiziune, acestea se mută în subteran.  La sfârșitul săptămânii, viceprimarul Sergiu Grui a vizitat șantierul de la marginea comunei, unde tocmai se montau bordurile pe strada Rodiei. 

Vă reamintim că pe data de 11 mai, 2022 s-a semnat primul contract care prevede lucrări complexe de infrastructură pe raza localității! Licitația pentru străzile Arinului, Rodiei, Freziei, Constantin cel Mare, Torda, Graz, Oxigen, Brad și Socului a fost câștigată de S.C. Antrepriza Construcții Edilitare S.R.L., o firmă din București care se va ocupa integral de proiectul „Modernizarea drumurilor de interes local în comuna Dumbrăvița”, de la asfaltare, îngroparea rețelelor de curenți și telecomunicații, trotuare și până la realizarea spațiului verde, prevăzut pe 2,1 kilometri, precum și iluminatul stradal și colectarea apei pluviale. DETALII AICI.

De altfel, în aceste zile, Primăria Dumbrăvița derulează mai multe lucrări în infrastructura locală. Străzile Arinului și Rodiei urmează să fie asfaltate, iar străzile Buenos Aires, Arieșeni, Apuseni, Lucian Blaga, Poeziei II, Baladei, Mircea Eliade, Emil Cioran, Plopilor, Kossuth Lajos, Poeziei, Kálmán Imre, Kodály Zoltán, Liszt Ferencz, Antonin Dvorjak, Niccolo Paganini, Franz Schubert și Robert Schumann au fost sau vor fi pietruite. S-au curățat rigolele pe Simfoniei, Fervenția II, Ion Luca Caragiale, între străzile Bistrița și Crișurilor, Nicolae Grigorescu, Mihai Rusu și Quasar, în timp ce pe străzile Bruxelles, Arinului, Brasilia, Antonin Dvorjak, Eroilor, Fervenția II, Dimitrie Cantemir, Liceanu, Muzicii, Mărgăritar, Libertății, Ion Luca Caragiale, Cristofor Columb, Arinului, Apuseni, Sofia, Berna, Oslo, Petre Țuțea, Praga, Arieș, Londra, Gramma, Bistrița și Rudyard Kipling au fost schimbate becurile arse.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...