Selectați pagina

VIDEO: Se conturează Agenda Culturală 2021 – Daniela Teleagă ne aduce ultimele detalii despre evenimentele din Dumbrăvița

Publicitate

Chiar dacă nu știm încă exact când va sosi mult așteptata „normalitate”, trebuie să ne pregătim de perioada în care ne vom putea bucura din nou de evenimente culturale și sportive cu un public restrâns sau mai numeros.

Cu aproape 20 de mii de locuitori, dumbrăvițenii au așteptări diverse când vine vorba de agenda culturală, astfel că aleșilor locali din Comisia de Specialitate pentru Administrare Locală, Cultură, Știință, Învățământ, Turism, Culte, Protecția Mediului și Relații Internaționale nu a fost deloc ușor să contureze un program satisfăcător atât pentru cei în vârstă din vatra veche a satului, cât și pentru cei mutați mai recent din Timișoara sau chiar din alte zone ale țării.

O comisie de evaluare inițiată de primarul Horia Bugarin a punctat fiecare eveniment propus de asociațiile din comună, însă au venit idei și de la ONG-uri din Timișoara. Comisia de specialitate a decis până la urmă structura agendei culturală, urmând ca la votarea bugetului fiecare proiect să primească o sumă fixă.

Așa cum era de așteptat, bugetul dedicat evenimentelor culturale este mai redus în acest an, însă reprezentanții Consiliului Local Dumbrăvița promit că acest lucru se va schimba în anii următori, mai ales că în 2023 Timișoara va deține titlul de Capitala Europeană a Culturii.

Au rămas în agendă mai multe evenimente de tradiție, însă au apărut și multe elemente noi. Tot din agenda culturală se vor aloca bani pentru organizarea rugilor, unor evenimente aparținând Școlii Gimnaziale Dumbrăvița sau cele organizate pentru comunitatrea maghiară.

Daniela Teleagă, preșdintele comisiei de specialitatea ne-a vorbit și despre schimbările ce vor apărea în cadrul evenimentului numit Zilele Dumbrăviței.

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...