Selectați pagina

Din 15 mai, în spațiile deschise nu mai este obligatorie masca de protecție

Din 15 mai, în spațiile deschise nu mai este obligatorie masca de protecție
Publicitate

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat mai multe etape de relaxare în ceea ce priveşte măsurile impuse de pandemia de COVID-19, arătând că începând din 15 mai se elimină obligativitatea purtării măştii de protecţie în exterior, cu câteva excepţii, respectiv pieţele, târgurile şi staţiile de transport public.

Prima etapă de relaxare va avea loc chiar acum, în 15 mai, deci în weekendul care urmează deja vom avea câteva măsuri de relaxare funcţionale. Următoarea etapă este 1 iunie, pe urmă 1 iulie, pe urmă 1 august. Aşadar, din 15 mai se elimină portul măştii în exterior, cu câteva excepţii, desigur. Rămân excepţiile din exterior unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi pieţele, târgurile sau staţiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne masca obligatorie în spaţiile din interior. Prima măsură – în aer liber se renunţă la această mască„, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Tot din 15 mai se elimină restricţiile de circulaţie noaptea şi asupra programului agenţilor comerciali.

Magazinele vor reveni la programul normal pe care l-au avut„, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai precizat că din acest weekend vor fi posibile activităţile sportive cu 25% spectatori.

În interior vom avea, de asemenea, câteva relaxări care încep majoritatea din 1 iunie, când va creşte capacitatea de cazare, va creşte capacitatea de servire în restaurante şi aşa mai departe. Sunt foarte multe măsuri, ele vor fi prelucrate de Comitetul Naţional şi vor fi toate aduse la cunoştinţa publicului„, a mai spus şeful statului, precizând că Guvernul a adoptat o hotărâre cu privire la aceste măsuri.

De la 1 iunie, nunţile, botezurile, mesele festive vor putea fi organizate în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior – cu cel mult 50 de persoane.

Avem, bunăoară, nunţi, botezuri, mese festive unde pot participa în exterior, deci în aer liber, începând cu 1 iunie, maximum 70 de persoane. Nunţi, botezuri, mese festive în interior, maximum 50 de persoane de la 1 iunie. De la 1 iulie, numărul creşte, de la 1 august numărul creşte, dar, şi aici este foarte important, dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate, se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi. Mai concret, dacă pe 15 iulie cineva doreşte să organizeze o nuntă într-un spaţiu închis, în interior, şi garantează că toţi participanţii sunt vaccinaţi, nu se mai aplică restricţionarea la un număr, ar fi atunci de 70 de persoane„, a mai spus şeful statului .

În ceea ce priveşte sălile de sport, numărul de participanţi este restricţionat, însă președintele Klaus Iohannis a subliniat că dacă organizatorul sau managerul acesteia garantează de asemenea că toate persoanele care intră sunt vaccinate, numărul de participanţi poate să crească.

Aceste măsuri sunt gândite, pe de-o parte, să ne protejeze, pe de altă parte, să ne reluăm cât de mult viaţa normală şi încurajează vaccinarea„, a spus Klaus Iohannis.

sursa: AGERPRES

foto: www.presidency.ro/

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...