Selectați pagina

Luptă mare pentru cele trei funcții de conducere, la Școala Gimnazială Dumbrăvița

Luptă mare pentru cele trei funcții de conducere, la Școala Gimnazială Dumbrăvița
Publicitate

Conform Inspectoratului Școlar Județean Timiș, mâine dimineață se va desfășura proba scrisă pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și de director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Pentru Școala Gimnazială Dumbrăvița s-au scos la concurs 3 posturi, unul de director și două de director adjunct. Este pentru prima dată când instituția de învățământ din comună va avea 3 membri în frunte, asta datorită faptului că aici studiază aproape 1700 de elevi, sunt clase cu predare în limba maghiară, etc.

Din cauza Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR) nu știm numele celor înscriși la concurs, însă pe isj.tm.edu.ro se arată că au fost admiși șase candidați la concurs doar din partea școlii gimnaziale, nu se știe încă dacă alți profesori din Timiș sunt tentați să ajungă în fotoliul de director, așa cum s-a întâmplat la începutul anului, când profesorii și părinții au inițiat cu succes o acțiune pentru a împiedica înlăturarea directorului Adrian Nicola, de către inspectorul școlar general, Marin Popescu.

După primirea rezultatelor de la proba scrisă, fiecare candidat va trebui să nominalizeze școala și funcția unde dorește să fie repartizat, urmând ca interviul să fie efectuat abia peste o lună, iar emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022) se vor da abia în perioada 20-22 decembrie.

Conform metodologiei stabilite de Ministrul educației, Sorin-Mihai Cîmpeanu, Comisia de evaluare a probei de interviu, pentru fiecare unitate de învăţământ, constituită prin decizie a inspectorului şcolar general, având
următoarea componenţă:
1. preşedinte – un inspector şcolar;
2. membri:
a) doi reprezentanţi ai unităţii de învăţământ, dintre cadrele didactice titulare ale unităţii de învăţământ, aleşi prin vot secret de către consiliul profesoral;
b) un reprezentant al consiliului local, desemnat prin hotărâre a consiliului local;
c) un reprezentant al departamentului de resurse umane din cadrul companiilor mijlocii, mari și foarte mari sau un reprezentant al unei companii specializate în recrutarea resurselor umane sau un cadru didactic din învăţământul superior cu competenţe în management instituţional şi/sau management educaţional.

Așadar, în acest moment Adrian Nicola ocupă postul de director, secondat de Ioana Creț, cea care a preluat scaunul de director adjunct de la Ildikó Dénes, învățătoarea care nu a mai dorit să ocupe acest post după ce a fost aleasă în fruntea Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) – filiala Dumbrăvița.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...