Selectați pagina

VIDEO: Sala Polivalentă din Dumbrăvița a fost transformată de artiștii Asociației Culturale pentru Intervenție Artistică

Publicitate

Proiectul (Car)casa Polivalentă, inițiat de Asociația Culturală pentru Intervenție Artistică (ACIA) și sprijinit de Primăria Dumbrăvița și Consiliul Local Dumbrăvița cu 40 de mii de lei, a fost finalizată cu succes chiar în aceste zile. Artiștii stradali au realizat picturile murale pe sute de m², mai exact pe fațada dinspre Căminul Cultural a Sălii Polivalente. Prin realizarea lucrării de pe strada Codrului s-a dorit dezvoltarea unui spațiu de referință al comunei, pentru apropierea comunității față de artă, sport și natură, astfel ca Dumbrăvița și județul Timiș, să devină un punct important cultural pe harta europeană a artei stradale, implicit crescând și turismul cultural al zonei de vest a țării.

„O lucrare de artă în spațiul public poate duce spectatorul spre auto-reflecție și în același timp constituie o reflectare a locului și a timpului său, poate acționa ca un catalizator pentru regenerarea unei comunități. Sala Polivalentă, prin poziția geografică față de cartierele comunei și față de pădure, poate deveni un liant între spațiul urban și cel natural” – susțin reprezentanții asociației.

Cei de la ACIA au mai realizat numeroase lucrări în spațiul public, precum Căminul G23 din Complexul Studențesc, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Constantin Pufan”, Liceul Tehnologic Transporturi Auto, parcarea CJT de pe strada Sfântul Ioan din Timișoara sau Muzeul Național de Artă Contemporană București

Proiectul inclus în Agenda Culturală 2021 poate continua în anii următori pe alte clădiri similare din Dumbrăvița, generând un traseu de artă urbană în spațiul public, la nivelul comunei. În perspectiva anului în care Timișoara va fi capitala europeană a culturii, Dumbrăvița ar putea atrage vizitatorii din oraș spre aceste spații.

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...