Selectați pagina

Agenda Culturală 2024 – Comunitatea maghiară din Dumbrăvița a obținut o sumă record pentru evenimente culturale, gastronomice și religioase

Agenda Culturală 2024 – Comunitatea maghiară din Dumbrăvița a obținut o sumă record pentru evenimente culturale, gastronomice și religioase
Publicitate

Chiar dacă mai reprezintă doar 5% din totalul locuitorilor, comunitatea maghiară din Dumbrăvița, prin Asociația Maghiarilor din Dumbrăvița condusă Gizella Meda și filiala locală a Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) – condusă de Ildikó Dénes – a obținut o sumă record pentru evenimente culturale, gastronomice și religioase din anul 2024. Conform calendarului votat de Consiliul Local Dumbrăvița, 70 de mii de lei (din totalul de 680.000 de lei) merg spre șase evenimente organizate.

Așadar, spectacolul de Fărșang împins din cauza postului pentru luna aprilie primește 12.000 de lei, evenimentul gastronomic cu cerc închis Sâmbăta Prieteniei va digera 10.000 de lei, iar Concursul Național de Interpretare a Cântecelor Populare Maghiare „Őszirózsa” se va organiza cu 13.000 de lei. Prin amendamentul consilierului local Árpád Miklós (UDMR), maghiarilor se va aloca 15 mii de lei din bugetul rezervat pentru Zilele Dumbrăviței. Hramul Bisericii Romano-Catolice „Sfânta Maria, Regina Rozariului” din 6 octombrie și Ziua Reformației din 31 octombrie vor fi sărbătorite cu aportul a 20 de mii de lei din bugetul local.

DumbrăvițaTV.ro a consultat Agenda Cultural-Sportivă a Comunei Moșnița Nouă pe anul 2024, o localitate comparabilă din mai multe aspecte cu Dumbrăvița, mai ales dacă vine vorba de comunitatea maghiară. În cazul vecinilor din zona metropolitană, maghiarii primesc doar 15 mii de lei pentru Ruga Catolică – Balul Strugurilor din satul Urseni.

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...