Selectați pagina

Andrei Molnar: Carantinarea să fie făcută prin decizia timișenilor, nu impusă de la București

Andrei Molnar: Carantinarea să fie făcută prin decizia timișenilor, nu impusă de la București
Publicitate

În prezent, protecţia faţă de efectele pandemiei reprezintă prioritatea absolută. Sănătatea și bunăstarea oamenilor trebuie să fie pe primul loc.
„UDMR a elaborat un pachet de măsuri de protecţie pentru combaterea efectelor pandemiei de coronavirus și împotriva unui colaps economic previzibil. Reducerea riscurilor este obiectivul nostru principal. Din acest motiv propunerile noastre lasă la latitudinea comunităţilor locale să impună restricţii suplimentare, și totodată lasă la latitudinea părintelui decizia participării copilului la educaţia faţă în faţă”, susține avocatul Andrei Molnar, candidat la Camera Deputaților din partea UDMR Timiș.

5 MĂSURI DE PROTECŢIE A SĂNĂTĂŢII

1. Atribuții mai mari pentru administrațiile publice locale şi județene

Măsurile epidemiologice și restricţiile locale să nu fie decise la nivel central:

• administrațiile locale și direcțiile județene de sănătate publică să decidă în cazul suspendării activităților economice și educaționale;

• administrațiile județene și direcțiile județene de sănătate publică să decidă în cazul carantinării localităților.

2. Îmbunătățirea eficienței anchetelor epidemiologice

În România efectuarea anchetelor epidemiologice și identificarea contacţilor potenţial infectaţi funcţionează deplorabil. Ancheta trebuie derulată în primele 24 de ore de la confirmare, pentru fiecare persoană infectată. Și în acest domeniu este urgent nevoie de extinderea capacităţii de testare, ceea ce presupune o creștere de trei până la patru ori faţă de capacitatea actuală.

3. Testare masivă

Guvernul ar trebui să extindă urgent capacitatea de testare. Putem obţine o imagine reală a numărului de infectări numai dacă efectuăm suficiente teste, pe baza anchetelor epidemiologice descrise mai sus. Prin urmare, testarea trebuie extinsă la persoanele potenţial infectate, identificate pe baza anchetelor epidemiologice, deci este necesară elaborarea unui nou protocol de testare. Astfel este necesară introducerea testării săptămânale gratuite pentru medicii de familie, personalul din sistemul de sănătate și creșe, precum și pentru profesori, după redeschiderea școlilor și a grădinițelor.

4. Garantarea serviciilor medicale în spitale pentru toate cazurile non-covid

Există o capacitate adecvată la nivel naţional (paturi de spital), dar există disparităţi semnificative la nivel regional, ceea ce pune în pericol îngrijirea bolnavilor de Covid în unele spitale. Această problemă poate fi remediată numai prin intervenţie de la nivel central, prin gestionarea capacităţii la nivel naţional sau regional. Cu atât mai mult cu cât majoritatea pacienţilor sunt, de asemenea, pacienţi cronici neinfectaţi, care au nevoie de îngrijire. Trebuie asigurată îngrijirea spitalicească pentru orice pacient a cărui stare medicală o impune. Trebuie restabilită cât mai curând îngrijirea completă a pacienților cu boli cronice, care nu sunt infectați cu COVID-19.

5. Reducerea birocrației

Reducerea birocrației aferente înregistrării, îngrijirii pacientului la domiciliu și tratamentul infecţiilor cu coronavirus prin mijloace digitale:

• eliberarea tuturor documentelor necesare de medicul de familie;

• posibilitatea reînnoirii reţetelor pentru bolnavii cronici prin mijloace digitale;

• posibilitatea de a înregistra și arhiva datele persoanelor infectate și pe cele ale contacţilor direcţi pe o platformă online pentru a reduce întârzierile de câteva săptămâni.

(P)
Comandat de Uniunea Democrată Maghiară din România – Organizația Județeană Timiș
Realizat de DumbravitaTV SRL – portal: www.DumbravitaTV.ro
Cod unic: 13200002

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...