Selectați pagina

AVEM PROGRAMUL COMPLET: Central European Film Festival Timișoara a ajuns la ediția a 4-a

AVEM PROGRAMUL COMPLET: Central European Film Festival Timișoara a ajuns la ediția a 4-a
Publicitate

Central European Film Festival Timișoara vă așteaptă, din 23 până în 27 septembrie, să vă faceți loc într-o lume imaginară, construită pe cadre de film reunite în tema Utopii. Întrucât utopiile n-ar putea exista fără distopii, festivalul și-a imaginat un dialog între utopii și distopii.

Festivalul se află la a patra ediție și aduce în patru spații precum Garnizoana din Piața Libertății, Grădina de Vară Capitol, curtea Faber și Iulius Gardens un cine-concert, o secțiune Panorama, una de filme studențești și un concurs de filme pentru adolescenți ”No kid/ding!”, plus un focus pe Irlanda, în contextul în care Galway este Capitală Europeană a Culturii în acest an.

Deschiderea Central European Film Festival Timișoara 2020 va fi în 23 septembrie, de la ora 20:30 la Garnizoana din Piața Libertății. Trupa Coma va susține un cine-concert pe filmul românesc alb-negru ”S-a furat o bombă”. Filmul este regizat de Ion Popescu Gopo și a fost selecționat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Cannes din 1962.

Domnul Jones

Filme noi precum ”Domnul Jones”, ”Gătește Copulează Omoară” și ”Urma” premiate în 2019 și 2020 la festivaluri din țări din care provin vor fi aduse în secțiunea ”Panorama” la Grădina de Vară Capitol.

Secțiunea de filme studențești este reprezentată de producții realizate de studenți de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale din București în 2019-2020 și ne arată producțiile recente ale contextului pre-lockdown, în care studenții au reușit să păstreze via arta cinematografică. Proiecțiile vor avea loc în 25 septembrie, de la ora 20:30, în curtea Faber.

Un pre-eveniment Central European Film Festival Timișoara va fi parte din Street Delivery Timișoara (18-20 septembrie 2020). ”Eu sunt REN”, film psihologic cu accente distopice, dramă cu elemente science-fiction care se apropie de Solaris a lui Trakovsky în modul de abordare, se află la intersecția dintre ReSoluții și Utopii.

Tinerii sunt provocați de concursul ”No kid/ding/” să realizeze un film de maxim 5 minute în care să ilustreze cum a fost pentru ei perioada stării de urgență. Pentru că este vorba despre o secțiune experimentală, nu există limitări stilistice.

”NO KID/DING!” se adresează liceenilor și studenților, iar filmele realizate sunt așteptate la adresele pr@cefftm.to sau office@cefftm.ro, începând cu 14 septembrie.

Publicitate

Despre autor

Vă recomandăm

Vă recomandăm

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...