Selectați pagina

Bienala Naţională de Artă Fotografică IMAGO, în memoria fotografului Liviu Tulbure

Bienala Naţională de Artă Fotografică IMAGO, în memoria fotografului Liviu Tulbure
Publicitate

Din cauza crizei sanitare din care incă nu am ieşit, ediția a V-a a Bienalei Naţionale de Artă Fotografică IMAGO a fost amânată din 2020 pentru acest an. Tema este Aerul. În aceste vremuri ciudate, s-a întâmplat, din păcate, un eveniment neplăcut. Pe 9 ianuarie 2021 cunoscutul fotograf Liviu Tulbure a pierdut bătălia cu boala. Pentru el aerul s-a terminat. Infectat cu SARS CoV2, internat la ATI, ajuns ulterior în stare bună, cu toate speranțele înainte, părăsește relativ brusc această lume – se arată în comunicatul de presă transmis redacției DumbravitaTV.ro.

Tema Aerul era la rând și închidea șirul celor patru elemente pe care le-au propus organizatorii. Celelalte trei s-au derulat deja în edițiile precedente (I – III). Vă propunem tema „Aerul”, nu obligatoriu cu trimitere la această criză (de care cu toții am fost afectați într-un fel sau altul).

Pentru această ediție premiul I al Bienalei va purta numele de „Liviu Tulbure” (el însuși laureat la ediției a a III-a a Bienalei).

REGULAMENTUL BIENALEI:

Pentru o selecţie obiectivă, cât şi pentru o maximă corectitudine, Bienala este deschisă tuturor fotografilor, cu excepţia membrilor şi foştilor membri ai Asociaţiei Fotografice f:5,6.

1.            Fiecare participant are dreptul de a înscrie în concurs maxim cinci lucrări fotografice. Acestea vor fi expediate în format digital (tiff sau jpg), salvate la calitate maximă. Fişierul va fi denumit sub forma Nume_Prenume_Titlu. Ca alternativă, lucrările pot fi trimise imprimate pe hârtie fotografică în format 15/21cm (sau variante cu latura mare de 21cm). Fiecare fotografie va avea menţionat pe verso, în colţul din dreapta jos, numele autorului şi titlul lucrării, scrise cu litere de tipar;

2.              Completarea formularului de participare, datat şi semnat. Acesta poate fi descărcat la adresa f56.ro;

3.              CV sumar în domeniul fotografiei (opţional pentru prima fază, obligatoriu pentru cei selectaţi în faza finală);

4.              Dovada plăţii taxei de participare. Pentru cei ce trimit fotografiile imprimate pe hârtie fotografică se poate ca taxa de participare sa fie pusă direct în plic (preferabil recomandat), împreună cu formularul de participare şi eventual CV-ul;

5.              Pentru trimiterile electronice se foloseste una dintre adresele de contact (recomandăm trimiterea pe ambele adrese), iar pentru trimiterile poștale adresa: Asociaţia Fotografica f:5,6 (Raoul M. Şeptilici), str. Pantelimon Halippa, bl. C3, ap. 9, Timişoara – 300358, jud. Timiş.

TAXA DE PARTICIPARE:

Taxa de participare este de 40 lei/participant şi poate fi plătită în contul Asociaţiei Fotografice f:5,6 – RO02 BTRL 0360 1205 D758 61XX la Banca TRANSILVANIA TIMIŞOARA sau prin poștă (pe adresa de la punctul 5). Aceşti banii vor fi folosiţi pentru acordarea de premii fotografilor clasaţi pe primele trei locuri.

JURIZAREA:

Jurizarea se va desfășura în două etape:

Etapa I – Preselecția

Pentru menținerea unui standard ridicat al Bienalei lucrările fotografice vor fi selectate de către organizatori, membrii grupului f:5,6.

În vederea jurizării finale, autorii ale căror lucrări au fost selectate pentru Bienală vor trimite fotografiile în format 30x45cm (sau variante ale formatului cu latura mare de 45cm), neînrămate şi fără passe-partout, în termenul stabilit de organizatori, pe adresa specificată mai jos. Lucrările vor fi tratate cu mare atenţie. Pentru eventualele deteriorări sau pierderi pe timpul transportului organizatorii nu îşi asumă nici o răspundere.

Etapa II – Selecţia

Aprecierea finală va fi făcută de un juriu format din personalităţi din lumea artelor vizuale (și a cărui componență este comunicată oficial după încheierea jurizării finale) care vor evalua lucrările în funcţie de: încadrare în temă (eliminatorie); idee; tratare artistică; tratare tehnică; originalitate. Membrii juriului vor analiza lucrările individual şi fără a li se face cunoscut numele autorului. Lucrările semnate pe imagine vor fi respinse.

Se vor acorda premiile I – Premiul Liviu Tulbure, II şi III. În mod excepţional Asociaţia Fotografică f:5,6, în baza rezultatelor jurizării, poate acorda şi alte premii sau mențiuni. Deciziile juriului nu pot fi contestate. Lucrările selectate vor face obiectul unei expoziţii organizate în spaţiul Muzeului Naţional al Banatului din Timişoara. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a reţine lucrările premiate. Celelalte lucrări vor fi returnate, la o dată stabilită ulterior, împreună cu catalogul Bienalei.

Prin trimiterea lucrărilor şi a formularului semnat, participanţii declară că sunt autorii fotografiilor. Organizatorii nu îşi asumă răspunderea pentru fotografii însuşite în mod ilegal de către participanţi, aceştia fiind singurii responsabili pentru orice consecinţe care ar putea apărea. În cazul unor eventuale pretenţii legale care ar putea fi cerute de terţi în legătură cu fotografiile înscrise în salon, participanţii poartă întreaga responsabilitate. Drepturile asupra fotografiilor rămân integral autorului. Organizatorii primesc dreptul de a folosi imaginile înscrise la Bienală pentru promovarea şi mediatizarea acesteia (şi la ediţiile viitoare), cu nominalizarea autorului.

Recomandăm a nu se trimite mai multe variante (asemănătoare) ale aceleaşi lucrări. De asemenea, a nu se interveni cu prelucrări la imprimarea în format mare faţă de lucrarea trimisă electronic. Nu se admit lucrări fotocopiate sau însuşite de la un alt autor. Nu sunt acceptate lucrări care promovează un mesaj antisocial, discriminatoriu sau cu caracter pornografic.

Înscrierea fotografiilor în concurs presupune acceptarea tuturor condiţiilor stipulate în regulament.

CALENDARUL DE DESFĂŞURARE A BIENALEI NAŢIONALE DE ARTĂ FOTOGRAFICĂ IMAGO TIMIŞOARA 2018:

12 noiembrie 2021 – data limită pentru primirea lucrărilor în format electronic(e-mail sau data poştei)

14 noiembrie 2021 – anunţarea rezultatelor preselecţiei organizatorilor

19 noiembrie 2021 – data limită (data poştei) pentru primirea lucrărilor selectate pentru salon printate în format 30x45cm (sau variante)

25 noiembrie 2021 – vernisajul Bienalei (este posibil ca această dată să sufere modificări în funcţie de disponibilitatea spaţiului de expunere al Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara)

Date de contact:

E-mail:imago@f56.ro

raoulm7@yahoo.com

Adresa: Asociaţia fotografică f:5,6 (Raoul Marius Şeptilici)

Str. Pantelimon Halippa bl. C3 ap. 9, Timişoara, jud. Timiș, cod 300358.

Raoul M. Şeptilici tel. 0723519775 sau 0744355235, mail raoulm7@yahoo.com, Cornel Şubran tel. 0721549932 mail cornel.subran@stormmedia.ro sau pe adresa de contact a salonului.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...