Selectați pagina

Când copiii desenează Cetatea. „Rendez-vous la Králik” – expoziție în Galeria din Curte

Când copiii desenează Cetatea. „Rendez-vous la Králik” – expoziție în Galeria din Curte
Publicitate

Au privit orașul așa cum nu au mai făcut-o până acum. I-au citit poveștile, i-au descoperit clădirile marcante, iar mai apoi, au transpus totul pe hârtie. Rezultatul? Un demers plastic special care înfățișează clădirile din centrul istoric al Timișoarei, reinterpretate și valorizate de elevii cursului de educație plastică desfășurat sub coordonarea Oanei Bolog Bleich. Lucrările lor, proiectate bidimensional și tridimensional, constituie subiectul expoziției „Rendez-vous la Králik”, al cărei vernisaj are loc sâmbătă, 4 martie, de la ora 16.00, la Galeria din Curte (str.Gheorghe Lazar nr 4, interfon 12)
Cu această expoziție vrem să marcăm moștenirea istorică a Palatului Kralik, cladirea care gazduiește Galeria din Curte și cursul de educație plastică din cadrul acesteia. Expoziția este a doua din cadrul unui proiect, demarat la finalul anului trecut și dedicat patrimoniului construit al Timișoarei Este contribuția inspirată – spun eu – a acestor copii, la programul anului 2023, un an atât de plin de tentații culturale de tot felul.”– spune dr. Oana Bolog Bleich, artist plastic
Expoziția este deschisă până în 14 mai și poate fi vizitată de luni până vineri, de la 16:30 la 20.00, sâmbăta – de la 10.00 la 14.00. Duminica este necesară o rezervare telefonică prealabilă la numărul: 0723 67 33 73.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...