Selectați pagina

Câte doze s-au administrat într-o lună la centrul de vaccinare din Dumbrăvița

Câte doze s-au administrat într-o lună la centrul de vaccinare din Dumbrăvița
Publicitate

Este aproape o lună de când a început vaccinarea în Dumbrăvița. Până acum, au fost administrate peste 1600 de vaccinuri, într-o zi fiind vaccinate aproximativ 75-80 de persoane.

Chiar dacă în județul Timiș a ajuns și vaccinul Astrazeneca, deocamdată, în Dumbrăvița se folosesc numai Pfizer și Moderna.

Rapelul pentru majoritatea categoriilor de risc a fost administrat începând cu data de 8 februarie. Până acum nu s-au înregistrat efecte adverse majore, ci doar ușoare (dureri musculare, febră, frisoane), efecte care au dispărut a doua zi.

Se vaccinează preponderent persoanele de peste 65 de ani și cei care nu au reușit să se vaccineze în prima fază și care fac parte din categoriile de risc (personalul medical, persoane cu boli cronice etc).

Se respectă cu strictețe programările date de Serviciul de telecomunicații speciale, însă au existat foarte puține cazuri în care persoanele care au fost programate la vaccin fie s-au răzgândit, fie s-au îmbolnăvit. În aceaste cazuri, se face tot ceea ce este necesar pentru ca vaccinul să nu se piardă.

Sursa foto: MTI

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...