Selectați pagina

„Cel mai bun sport pentru a disciplina un copil” – Sebastian Rus îi cheamă la judo pe micuții din Dumbrăvița

„Cel mai bun sport pentru a disciplina un copil” – Sebastian Rus îi cheamă la judo pe micuții din Dumbrăvița
Publicitate

Secția de Judo din cadrul Clubului Sportiv Comunal Dumbrăvița, condusă de Claudiu Sperlea, va beneficia de o suprafață nouă, mobilă. Tatami-ul de 144 m² (16X9 metri) a fost instalat deja în Căminul Cultural de pe strada Codrului, urmând ca aici Sebastian Rus să desfășoare antrenamentele cu cei mici. Pentru cei avansați rămâne tatami-ul din cadrul Sălii Polivalente.

Condiți avem, suprafață nouă și o sală aerisită, copii și antrenori. Am împărțit sute de pliante la școala gimnazială, astfel s-au prezentat deja zeci de copii la judo, dar facem selecții în continuare. Părinții pot veni direct la sala principală a Căminului Cultural. Eu fac antrenamente marți și joi, în intervalul 17-20, iar Claudiu (Claudiu Sperlea n. r.) face miercuri și vineri. Pentru cei începători ajung antrenamente de două ori pe săptămână, nu-i forțăm. În principiu luăm de la 5 la 14 ani, totul începe prin joacă. La început învățăm să cădem, apoi urmează totul pas cu pas, abia la 9-10 ani putem să mergem spre performanță. Judo-ul este considerat al doilea sport al minții, chit că pare că noi ne batem. Nu-i așa! Judo-ul îi mai mult creier decăt mușchi… cum s-ar zice. Îi cel mai bun sport pentru a disciplina un copil. Deci dacă vrei să ai un copil într-adevăr disciplinat cu calmul la el și cu mintea ageră, atunci judo-ul este un sport foarte bun pentru el – susține Sebastian Rus, cel care – ca sportiv – a avut rezultate remarcabile la campionatele europene și mondiale, dar și la Jocurile Olimpice de Tineret.

Conducătorii fenomenului din Dumbrăvița spun că sportul se dezvoltă armonios, sunt că o familie și nu se pune accent neapărat pe performanță, chiar dacă Briana Sperlea și Radu Gașpar au adus deja medalii importante pentru club.

La sfârșitul săptămânii avem Campionatul Național U16, acolo participă Briana Sperlea și Radu Gaspar. Pe 30 aprilie avem un turneu internațional de mare tradiție la Budapesta, cu 2000 de sportivi din toată Europa. După competiție rămânem câteva zile în cantonament. În luna mai urmează Campionatul Național U15, acolo sperăm ca Briana să confirme și să cucerească o medalie națională. După acest concurs urmează o perioadă mai lejeră, ne pregătim pentru cantonamentul de vară – a mai adugat Rus.

Participarea la antrenamente este gratuită! Pentru mai multe detalii, cei interesați pot suna la numărul de telefon 0756337574.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...