Selectați pagina

Comuna Valcani folosește tradițiile culturale pentru promovarea turismului în Banatul istoric!

Comuna Valcani folosește tradițiile culturale pentru promovarea turismului în Banatul istoric!
Publicitate

La mijlocul săptămânii a demarat în mod oficial proiectul „Folosirea tradițiilor culturale din regiunea Valcani-Novi Knezevac pentru promovarea turismului în Banatul istoric”, implementat în cadrul programului Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA II) şi cofinanţat de statele partenere în program.

Din bugetul total al proiectului de 474.911,85 de euro comuna Valcani va construi o scenă, iar cei din Novi Knezevac vor achiziționa o scenă mobilă cu sistem profesional de sunet și lumini. Scena va fi folosită pentru organizarea evenimentului cultural emblematic pe perioada proiectului și pentru organizarea de evenimente de înaltă calitate în perioada de sustenabilitate a proiectului.

Obiectivul principal al proiectului vizează dezvoltarea economiei turistice locale transfrontaliere, bazată pe o utilizare durabilă a patrimoniului cultural local. Promovarea destinațiilor turistice în țară și în afara țării. Crearea de atracții turistice culturale și de agrement inovatoare și integrate, îmbunătățirea atractivității rețelelor transfrontaliere și a traseelor ​​turistice.

Partenerii vor dezvolta un traseu turistic în regiune între cele două localități și vor crea evenimente culturale emblematice care vor îmbunătăți oferta turistică din regiune, iar prin promovarea patrimoniului cultural existent vor promova oferta turistică ale regiunii, prin instrumente de marketing on-line, eficiente și moderne.

Locuitorii din ambele localități vor fi implicați în organizarea programului cultural și vor participa la evenimentele proiectului. De asemenea, va ajunge la publicul larg prin intermediul marketingului on-line. – 10 000 de persoane.

După finalizarea proiectului, partenerii promit că vor continua să își dezvolte activitățile, bazele instituționale fiind asigurate. Sustenabilitatea este asigurată și prin studiul de oportunitate deja elaborat și filmul de promovare care vor putea fi folosite în viitor ca exemple. Comuna Valcani va folosi infrastructura creată, evenimentele culturale organizate în cadrul programului vor fi organizate și în viitor. De asemenea autoritățile locale vor atrage afacerile din domeniul turismului pentru a susține evenimentele.

Conform proiectului, partenerii dezvolta un traseu turistic cultural între Valcani și Novi Knezevac incluzând cele mai importante atracții turistice din regiune (localitățile Novi Knezevac, Coka, Kikinda, Valcani, Dudesții Vechi, Beba Veche și Sânnicolau Mare). Vor fi menționate cele mai importante atracții ale regiunii (orarul, informații de contact, traseu etc.), afacerile legate de turism (hoteluri, restaurante, agenții de turism) precum și activități de agrement. Va fi editat o broșură cu toate informațiile despre traseul turistic cultural.

Totodată va fi realizat un studiu despre oferta turistică a regiunii. Studiul va explora oferta turistică ale regiunii din Novi Knezevac, Coka, Kikinda, Vâalcani, Beba Veche, Dudestii Vechi, Sânnicolaul Mare și va constitui un inventar cuprinzător a obiectivelor turistice. Fiecare atracție va fi identificată cu fotografii și descrierea caracteristicilor particulare. Studiul va cuprinde un calendar de evenimente pentru programele culturale organizate în mod tradițional/regulat în regiune.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...