Selectați pagina

COVID-19: Noi cazuri de îmbolnăviri în Dumbrăvița! Prefectura Timiș anunță situația în Timiș

COVID-19: Noi cazuri de îmbolnăviri în Dumbrăvița! Prefectura Timiș anunță situația în Timiș
Publicitate

În ultimele 24 de ore au fost carantinate, pe raza județului, un număr de 393 persoane și au intrat în izolare 263 persoane, anunță Prefectura Timiș.

În cursul zilei de azi va avea loc o nouă ședință a Consiliului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia vor fi luate noi măsuri de prevenire a răspândirii pandemiei.

Numărul de persoane confirmate COVID-19 a ajuns în ultimele 24 de ore la 225. Cazurile de infectare sunt din Timișoara –131, Lugoj – 14, Deta – 2, Gătaia – 1, Recaș – 4, Sânnicolau Mare – 5, Balinț – 2, Becicherecu Mic – 2, Bethausen – 2, Biled – 2, Brestovăț – 1, Cenad – 1, Denta – 1, Dudeștii Noi – 2, Dumbrăvița – 10, Fibiș – 1, Ghiroda – 6, Giarmata – 3, Giroc – 9, Lenauheim -1, Lovrin – 1, Moșnița Nouă -1, Pădureni – 1, Peciu Nou – 5, Pesac – 2, Săcălaz – 5, Sacoșu Turcesc – 2, Șag -1, Sânandrei – 1, Sânmihaiu Român – 2, Satchinez – 1, Știuca – 1, Variaș – 2.

În această dimineață, numărul total de persoane internate confirmate COVID-19, este de 278.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, misiuni privind verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de protecție individuale și respectarea măsurii de carantinare de către persoanele aflate în locațiile declarate.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în data de 26 octombrie, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Au fost verificate 339 de societăți comerciale, precum şi 151 de mijloace de transport, dintre care 92 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost legitimate 905 persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 285 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 108.700 lei.

Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Purtați masca de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Sursă foto: mae.ro

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...