Selectați pagina

FOTO: CSC Dumbrăvița, eșec în fața Ripensiei – Declarații Cosmin Stan

FOTO: CSC Dumbrăvița, eșec în fața Ripensiei – Declarații Cosmin Stan
Publicitate

CSC Dumbrăvița a pierdut cu 4-2 amicalul susținut azi, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, în fața Ripensiei Timișoara. A fost al doilea test al alb-verzilor din această vară contra unei viitoare adversare din Liga2, după cel cu FC Unirea Dej, câștigat cu 2-1.

Meciul a început abrupt, cu patru goluri marcate în primul sfert de oră. După o ocazie bună ratată de Simon din centrarea lui Ghinescu, Ripensia a scăpat pe contraatac, iar Mihai Ene a deschis scorul în minutul 2, după ce l-a driblat pe portarul Trifon, 1-0. În urma unei faze similare s-a făcut 2-0 în minutul 5, Cristian Gavra fiind de această dată marcator. Iar în minutul 10, avea să fie 3-0 pentru Ripensia, grație reușitei lui Zoran Mitrov, după o acțiune personală. Replica alb-verzilor a venit în minutul 12, atunci când Andrei Olaru a marcat de la 14 metri, după o nesincronizare a apărării timișorene, 3-1. Dumbrăvița a preluat controlul și a mai ratat câteva situații, prin Pașcalău (23) și Simon (27), însă la pauză avea să se intre cu diferență minimă între cele două echipe. În minutul 41, Petre Simon a marcat cu un șut superb, de la 16 metri, lateral dreapta, în vinclul de la colțul lung, 3-2.

Repriza a doua s-a desfășurat sub semnul echilibrului, cu puține ocazii notabile la cele două porți până spre final. Echipa de la Pădurea Verde a finalizat prin șuturi de la distanță prin Curea (76) și S. Sabău (80), însă tabela a rămas nemodificată. Scorul final a fost stabilit în minutul 85, de tânărul Ioan Vermeșan, care a marcat pentru 4-2, pe contraatac.

Din păcate, alb-verzii s-au ales și cu o accidentare mai gravă. În urma unui impact, glezna lui Alexandru Tismonar s-a umflat, staff-ul medical speră să nu fie nimic la os, ci doar o contuzie.

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu, A. Sabău – T. Bodri, Olaru, Tănase, C. Toma, Ghinescu – Simon, Pașcalău. Au mai intrat după pauză: Bain, S. Sabău, Blicling, Curea, Grancea, Ungureanu, Tismonar, T. Bodri.
Neutilizați: Ciui, R. Mikloș – Ilan, Grigoriu, Amariei; Accidentați: Paulevici, D. Popa
FC Ripensia UVT (antrenor Iulian Muntean): Dobre – Zamfirescu, Țieranu, Lalic, Fridrich – Stoi, T. Călin – Mihart, M. Ene, Mitrov – Gavra. Au mai intrat Toroc – Mogoș, Chera, Vidrăsan, Rogac, A. Macrițchii, Vermeșan, Stoica, Butnărașu

„O prestație bună, încurajatoare, exceptând primele 10 minute, în care am fost debusolați. O pun pe seama stadionului, pentru că am jucat pe un teren de dimensiuni mari. Am avut nevoie de acest meci, pentru că multe echipe din Liga2 au stadioane cu suprafețe de joc mari. Ne-a prins foarte bine acest meci. Cred că am făcut un meci bun, dar avem aceleași probleme care persistă. Facem greșeli individuale în jumătatea noastră de teren. Sigur că nu le vom putea elimina cu totul, dar sunt sigur că vor fi din ce în ce mai puține. Eu spun că suntem în grafic cu pregătirea, cu prestațiile. Săptămâna trecută am fost foarte încărcați, dar deja începem să prindem un pic de culoare, un pic de prospețime. Deci, cred că suntem în grafic” – a declarat Cosmin Stan la finalul partidei.

Pentru fotbaliștii dumbrăvițeni au mai rămas două repetiții până la debutul în Liga a II-a. Sâmbătă, 30 iulie, de la ora 10.00, CSCD va juca în deplasare cu CS Avântul Periam, iar miercuri, 3 august, tot de la ora 10.00, vor întâlni juniorii U19 ai UTA-ei, la Arad, pe stadionul „Motorul”.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...