Selectați pagina

Delia Sescu Barbu (APDT Timiș) ne dezvăluie destinațiile de iarnă din județ

Publicitate

Delia Sescu Barbu, directorul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș ne dezvăluie destinațiile de iarnă din județ.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș reia seria evenimentelor de promovare a turismului de iarnă în județ și pune în valoare o serie de activități care au loc în perioada Sărbătorilor, aducând în același timp în atenția operatorilor de turism câteva noi structuri de cazare și de servit masa din mediul rural, locații cu potențial crescut pentru atragerea și reținerea turiștilor în satele timișene.

Tradiții de iarnă la “Șura” din Dumbrava
O nouă locație de servit masa destinată turiștilor care vizitează satele bănățene este deschisă din această toamnă în Dumbrava, de către SC Lutelier SRL. Pe lângă activitățile de promovare a tradițiilor de olărit din Țara Făgetului, în noua locație turiștii vor putea servi o masa tradițională locală. Astfel, în perioada iernii, cei care își vor anunța vizita la Șură, vor puteaservi produse tradiționale, pâine coaptă în cuptor, cârnați și murături de casă, iar ca desert, prăjituri făcute de familia olarului după tradițiile locului.

Amplasată într-o gopodărie tradițională, Șura dezvoltă infrastructura de turism din mediul rural și contribuie la întărirea destinației turistice formată din localitățile Margina-Pietroasa-Dumbrava.

Târg de Crăciun la Casa Ferch din Deta
O inedită structură de cazare va fi deschisă în județul Timiș, în orașul Deta, de către familia doamnei Margit Renner, stabilită în România, proprietară a Casei Ferch din Deta. În locația cu o istorie frumoasă, familia Renner organizează anual un Târg de Crăciun unde sunt expuse spre vânzare produse tradiționale realizate de localnici, iar casa va fi inclusă în circuitul turistic, după ce proprietarii au demarat deja procedurile legale necesare pentru închirierea celor 4 camere pentru turiști. Mai mult, proprietarii au în proiect și asigurarea unor sevicii de servit masa în tradiții șvăbești. Târgul de Crăciun din acest an de la Casa Ferch din Deta va avea loc în perioada 7-8 decembrie 2019, între orele 10-19.

Dansul străvechi al călușarilor și plimbări cu sania la Margina
Și în acest an, în perioada iernii, Margina rămâne una dintre atracțiile turistice din mediul rural în Timiș. De această dată vom pune accentul pe promovarea tradițiilor folclorice, în paralel cu celelalte activități destinate turiștilor în perioada Sărbătorilor de iarnă, și anume plimbările cu sania trasă de cai și servirea meselor tradiționale în gospodăriile localnicilor. Astfel, cu sprijinul domnului învățător Ciprian Mert, coordonator al Ansamblului de călușari “Noi, dacii” din Sintești, va fi organizat un eveniment care să pună în lumină frumusețea acestui dans străvechi al călușarilor, specific Sărbătorilor de iarnă, atât de frumos păstrat încă în zonă prin grija oamenilor locului.

Publicitate

Despre autor

Vă recomandăm

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...