Selectați pagina

DSP Timiș: Nu vă lăsați păcăliți de soluțiile miraculoase răspândite pe internet

DSP Timiș: Nu vă lăsați păcăliți de soluțiile miraculoase răspândite pe internet
Publicitate


La data prezentului comunicat, la nivelul judeţului Timiş, în carantină instituționalizată sunt 401 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 1355 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală – se arată în comunicatul de presă transmis redacției de către Direcția de Sănătate Publică – Timiș.

foto: MTI

Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

Conform metodologiei de supraveghere a gripei si infectiilor acute respiratorii pentru sezonul 2019-2020, se continua raportarea de catre toti furnizorii de servicii medicale a cazurilor de infectii acute respiratorii.

Pentru saptamana 23.03.2020 – 29.03.2020, la nivelul judeţului Timiş a fost raportat un numar de:

– 835 infectii acute ale cailor respiratorii superioare cu 17 de internari;

– 70 pneumonii cu 11 de internari;

– 8 gripe cazuri clinice cu 3 internari.

Numarul de infectii respiratorii este in scadere fata de saptamana anterioara.

De asemenea, va reamintim ca medicul dumneavoastră este cel mai în măsură să decidă ce medicamente puteți sau nu puteți lua în contextul epidemiei de coronavirus.

Nu modificați schema de tratament pe care o luați de obicei fără ca acest lucru să vă fie indicat de către medic.

Rețelele de socializare și aplicațiile de mesagerie sunt inundate de informații false despre tratamente pentru noul coronavirus. Vă rugăm insistent să nu luați în considerare astfel de mesaje.

Nu vă lăsați păcăliți de soluțiile miraculoase răspândite pe internet deoarece acestea vă pot pune sănătatea în pericol.

Dacă aveți neclarități vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale sau să vă adresați medicului dumneavoastră.

foto: MTI

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...