Selectați pagina

Dumbrăvița este la un pas de a începe vaccinarea! Ce mai lipsește centrului din comună

Dumbrăvița este la un pas de a începe vaccinarea! Ce mai lipsește centrului din comună
Publicitate

În urma vizitei făcute la centrul de vaccinare săptămâna aceasta de către prefectul Liliana Oneț împreună cu directorul Direcției de Sănătate Publică Timiș (DSP) și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Banat” al județului Timiș (ISU), etapa a 2-a de vaccinare ar fi trebuit să înceapă de luni, însă acest lucru nu este posibil.
Chiar dacă centrul de vaccinare a fost dotat cu mobilierul necesar, lipsesc însă kiturile pentru vaccinare și echipamentele de protecție pentru personalul medical. Conform ultimelor discuții, kiturile vor fi asigurate de către Guvern prin Ministerul sănătății.
Deoarece centrul de vaccinare din comună va fi deschis zilnic (luni-duminică) între orele 08,00 – 20,00 și vor putea fi vaccinate două persoane în același timp, este nevoie de două echipe care să lucreze în două schimburi (fiecare echipă va lucra câte 6 ore). Prima echipă este formată din doamna doctor Cosmina Ioana Ștefan și două asistente din cadrul cabinetului medical școlar, iar a doua echipă va fi formată din cadre medicale venite din spitale din Timișoara.
Centrul de vaccinare din comună a fost amenajat special în cadrul Centrului de Zi, care în această perioadă de pandemie a fost neutilizat, a fost zugrăvit, iar traseele au fost foarte bine delimitate. Coordonatorul centrului de vaccinare din Dumbrăvița este viceprimarul comunei, Sergiu Dorin Grui.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...