Selectați pagina

Dumbrăvița Neîmblânzită, proiecție de film, expoziție foto, dezbatere și consultare publică despre prezentul și viitorul Pădurii Verzi

Dumbrăvița Neîmblânzită, proiecție de film, expoziție foto, dezbatere și  consultare publică despre prezentul și viitorul Pădurii Verzi
Publicitate

Vineri 14 octombrie, la ora 18, Festivalul Rod ajunge in Dumbrăvița, la Casa de Cultura din strada Codrului. Intervenția culturală va cuprinde proiecția filmului documentar „…dar Pădurea Verde?”, expoziția de fotografie Attila Kozma cu poze care vor fi apoi oferite grădiniței, școlii si Centrului de Zi Dumbrăvița și o dezbatere publică plecând de la tema Pădurii Verzi. Proiect cofinanțat de Primăria comunei Dumbrăvița. Intrarea este liberă.

Cât de validă este din punct de vedere științific noțiunea de Pădure-Parc și în ce măsura acest construct semantic nu conține o contradicție in termeni? Care este impactul asupra biodiversității, dacă prin intervențiile propuse numărul de oameni care vor „folosi” Pădurea Verde, cum se exprima fostul primar, dl. Robu, va crește exponențial în următorii ani? Există o legătura între politicienii locali, transformarea Pădurii Verzi în parc, a Pădurii Bistra în mall cultural, a Muzeului Satului în Discoteca Satului și interesele care se află în spatele exploziei imobiliare din zona metropolitană a Timișoarei? Este amenajarea Pădurii Verzi în Pădure-Parc ultimul act dintr-o serie de agresiuni asupra biodiversității din aceasta zona? Există un plan de management care să conțină și măsuri de susținere sau stimulare a biodiversității și de atenuare a efectelor produse de intervențiile propuse prin această amenajare silvică si peisagistică? Cât de ipocriți suntem noi, dumbrăvițenii și timișorenii din moment ce, pe de o parte ne-am opus proiectului de la Roșia Montană, susținem protejarea naturii, a biodiversității, ne opunem tăierii pădurilor din România etc. iar pe de altă parte suntem gata să închidem ochii pentru niște beneficii, cum ar fi o pistă de biciclete mai lungă sau un plus de confort personal? – sunt doar câteva dintre întrebările lansate de dumbrăvițeanul Florin Iepan, director Rod Festival.

Răspunsuri la aceste întrebări va oferi Horia Bugarin, primarul Dumbrăviței, Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, Silvia Moldovan, Sanctuarul Sepale, Momir Bogdan, consilier la Serviciul amenajare peisagistica, biodiversitate si ape PMT și Florin Iepan, director Rod Festival.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...