Selectați pagina

Dumbrăvițenii de la Caravana ROD pornesc la drum pentru a treia oară

Dumbrăvițenii de la Caravana ROD pornesc la drum pentru a treia oară
Publicitate

Din săli de teatru și de cinema, direct la sate și-n periferie. Caravana ROD – inițiat de dumbrăvițenii Florin Iepan și Călin Meda – se pune în mișcare și în acest an.

Timp patru luni, o transformăm în festival itinerant și mergem din nou în zone și audiențe cu acces limitat la cultură. Evităm locațiile comune, central-urbane, mainstream, în beneficiul descinderii unei caravane acolo unde lipsesc evenimente culturale prezentate live, în fața audienței locale. În iunie 2022, am vizitat trei secții ale Penitenciarului Timișoara: cea principală (de pe strada Popa Șapcă), cea din cartierul Kuncz și cea din Buziaș – se arată în comunicatul de presă, transmis redacției DumbrăvițaTV.ro.

De săptămâna aceasta, turneul deschis publicului larg pornește din vestul Banatului timișean. Evenimentele încep mai pe seară și în aer liber, conform programului de mai jos:

14 iulieJimbolia – proiecție de film (Tigrul Albastru) + Teatrul Basca, cu piesa Animal Crossing – în Piața Sf. Florian;

15 iulieSânnicolau Mare – proiecție de film (Belle) + Teatrul Basca, cu piesa Animal Crossing + Caravana Medicală + Expoziție Foto – în proximitatea Grădinii de Vară;

17 iulieNădrag – proiecție de filme (Belle și Păr) ­– în fața Casei de Cultură;

19 iulie – Centrul Educativ Buziaș – proiecție de film (Shelter);

22 și 23 iulie Timișoara – detaliile vor fi anunțate în curând;

27 iulieDudeștii Vechi – proiecție de film (Belle și Păr); Expoziție foto – în parcul din centrul comunei.

Astfel, pentru iulie am propus un set de șapte evenimente în șase localități. Ducem în turneu aceste filme greu accesibile publicului vizat, prezentate în proiecție publică gratuită, într-un program alături de spectacolul Animal Crossing al Teatrului Basca sau de expoziții de fotografii care au fost captate chiar în comunitățile respective. În plus, împreună cu proiectul înfrățit UnLock, organizăm acțiuni similare și la centrele pentru adulți cu dizabilități din Lugoj și Găvojdia. Orice minte sănătoasă și flămândă de cultură își găsește cea mai bună cazare într-un corp sănătos. Astfel, Caravana Medicală desfășurată de Asociația Non Profit pentru ATI „Aurel Mogoșeanu” va oferi consulturi și analize gratuite la evenimentele menționate special – se mai arată în comunicatul de presă.

Sursă foto: DocuMentor

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...