Selectați pagina

Filarmonica Banatul Timișoara: Valer Sabadus, în deschiderea Musica Ricercata Op. 6 – Lux Timisiensis

Filarmonica Banatul Timișoara: Valer Sabadus, în deschiderea Musica Ricercata Op. 6 – Lux Timisiensis
Publicitate

„Control uluitor și o tehnică fin șlefuită”, astfel era descris cântul lui VALER SABADUS în ziarul britanic The Guardian. Un adevărat star al barocului, prezent pe cele mai importante scene, Valer Sabadus va deschide Musica Ricercata Op. 6 – Lux Timisiensis. Alături de ANSAMBLUL MUSICA RICERCATA și dirijorul GABRIEL BEBEȘELEA, acesta va interpreta arii din opere de Johann Adolph Hasse și Georg Friedrich Händel, compuse pentru cel mai mare contratenor din toate timpurile – Farinelli.

Concertul extraordinar de deschidere are loc joi, 16 noiembrie 2023, de la ora 20:00, la Sala Capitol. Evenimentul, intitulat Illuminatio, îl va avea ca dirijor pe GABRIEL BEBEȘELEA, iar ca solist pe contratenorul VALER SABADUS.

În program, lucrări de: Johann Adolph Hasse, Georg Friedrich Händel, Heinrich Biber, Jean Philippe Rameau, Joseph Bologne Chevalier de Saint Georges, Michael Haydn, Carl Ditters von Dittersdorf, Maksim Berezovski, Giuseppe Sarti, Stephen Storace

Cu jumătate de oră înainte, maestrul Gabriel Bebeșelea va susține o discuție pre-concert, pentru a ne familiariza cu întreg conceptul Musica Ricercata Op. 6 – Lux Timisiensis și cu programul primei seri.

Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casierie (de luni până vineri, între orele 10:00 – 13:00, și cu o oră înainte de eveniment) și pe myticket.ro: https://shorturl.at/xFKLS

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...