Selectați pagina

Finisajul expoziției „43+ STORIES”, Galeria Mansarda, Facultatea de Arte și Design

Finisajul expoziției „43+ STORIES”, Galeria Mansarda, Facultatea de Arte și Design
Publicitate

Luni, 13 martie, de la ora 14 va avea loc la Galeria Mansarda a Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara finisajul expoziției „43+ STORIES”, eveniment care face parte din strategia “La UVT Cultura este Capitală”. Lucrările aparținând cadrelor didactice ale acestei prestigioase instituții academice au putut fi văzute începând cu deschiderea oficială a programului Timișoara- Capitală Culturală 2023.

Inevitabil eterogenă, expoziția este construită ca un spațiu unic în care rezonează subiectivități variate. Mediile și tehnicile pe care le folosesc artiștii și designerii prezenți în expoziție sunt, de asemenea, diverse, de exemplu pictura în ulei sau acrilic care reafirmă importanța culorii, testându-i în același timp limitele sau fuzionarea picturii cu grafica ori cu lapidare inserții de tehnologie. Putem observa lucrări în care desenul este asociat cu alte tehnici, dar și aproprieri ale unor instrumente devenite celebre în perioade glorioase din istoria artei, precum sangvina sau encaustica. Se remarcă prezența graficii-obiect, dar și asocierea acesteia cu performance-ul și fotografia. Sculpturile în materie organică, atent finisate, tentează simțul tactil, dar texturile se dovedesc importante și în instalația frustă sau în destabilizarea granițelor dintre bidimensional și tridimensional, dintre grafică și sculptură prin exploatarea potențialului rășinilor și poliesterului. Se observă cum imaginea fotografică poate manipula realitatea, dar și percepția, sau cum este urmărită invenția poetică prin modelajul ceramic și exercițiul de autoreflecție prin asamblaj. Se remarcă rigoare și complexitate a geometriei în designul vestimentar, ludic și concept în designul textil. Pot fi constatate posibilitățile, potențial infinite, pe care le oferă proiectarea asistată de calculator și modelarea 3D, dar și modul în care, cu ajutorul animației generate de computer sau a inteligenței artificiale este uneori creată iluzia realului și, altădată, este naturalizat artificialul.” (Lect. univ. dr. Andreea Lazea, Director Departament Arte Vizuale)

Participanți: Adriana Lucaciu, Alexandru Bunii, Amalia Gaiță, Anamaria Șerban, Andreea Palade Flondor, Andreea Pleșa, Andrei Părăușanu, Bianca Mic, Bogdan Matei, Bogdan Rața, Camil Mihăescu, Cezara Pădurean, Claudia Feti, Corina Nani, Cristian Sida, Cristina Daju, Cristina Lazăr, Dacian Andoni, Dan Moga, Daniela Catona, Daniela Constantin, Diana Andreescu, Eniko Szucs, Eugen Barzu, Eugenia Riemschneider, Gabriel Kelemen, Gloria Grati, Iosif Mihailo, Laura Duduleanu, Liliana Mercioiu Popa, Luisa Palade, Mădălin Marienuț, Matei Gașpar, Mihai Zgondoiu, Reka Adorjani, Remus Rotaru, Rudolf Kocsis, Sandra Chira, Sergiu Zegrean, Silvia Trion, Smaranda Moldovan, Valentina Ștefănescu, Vică Adorian, Victor Gingiu.

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...