Selectați pagina

FOTO: Centru civic lângă viitorul IKEA? CL Dumbrăvița votează vineri proiectul din Zona Cora!

FOTO: Centru civic lângă viitorul IKEA? CL Dumbrăvița votează vineri proiectul din Zona Cora!
Publicitate

UPDATE – Proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi a consiliului local! Se va elabora doar un draft de hotărâre!

După ce în apropierea Pădurii Verzi – pe teritoriul fostului Poligon de Tragere – s-a extins centrul civic cu o Sală Polivalentă, Cămin Cultural, Centru de Zi pentru îngrijirea copiilor și o nouă grădiniță, se conturează visul mai vechi al administrației locale legat de dezvoltarea comunei în zona de nord, cu școală, grădiniță, creșă, policlinică, magazine, restaurante și zone de relaxare.

Conform informațiilor apărute pe pagina de facebook a Primăriei Dumbrăvița, vineri, noul consiliu local va avea pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind trecerea unui teren de 16 hectare din proprietatea Ministerului Apărării Naționale (MApN) în bun de interes public local.

Primele demersuri pentru obținerea terenului – unde a funcționat fostul depozit de muniții – s-au efectuat încă în anul 2016, însă Ministerul Apărării Naționale abia acum s-a decis asupra mutării. Aleșii locali vor avea de dezbătut și ce vor oferii în schimb celor de la MApN. Conform informațiilor obținute de DumbravitaTV.ro, aceștia au solicitat zeci de apartamente într-un viitor ansamblu imobiliar construit prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL). Rămâne de văzut dacă CLD își va da acordul pentru obținerea terenului în schimbul apartamentelor de protocol.

„În cazul în care consilierii vor vota pentru preluarea terenului, Primăria Dumbrăvița va organiza dezbateri publice și sesiuni de consultări cu cetățenii, pentru ca dumbrăvițenii să contribuie efectiv la realizarea acestui proiect” – se precizează în postarea primăriei.

Terenul respectiv se află în nordul localității Dumbrăvița, între bulevarul Petru Țuțea și bulevardul Liviu Rebreanu, la o foarte mică distanță de Calea Aradului (E671), unde suedezii de la IKEA au anunțat deja construirea unui nou magazin.

Publicitate

Despre autor

Mâncăm cu poftă la

Vă recomandăm

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...