Selectați pagina

FOTO: Dumbrăvițenii se pregătesc pentru a doua ediție a festivalului dedicat filmelor SF & Fantasy

FOTO: Dumbrăvițenii se pregătesc pentru a doua ediție a festivalului dedicat filmelor SF & Fantasy
Publicitate

„The Galactic Imaginarium”, primul festival de film din România dedicat în întregime filmelor Science Fiction și Fantasy se va organiza în perioada 15-19 septembrie 2021, într-un format hibrid – a confirmat Darius Hupov, organizatorul principal, într-o conferință de presă susținută împreună cu primarul Horia Bugarin.

Conform programului, manifestările cu public se vor desfășura la noul Căminul Cultural din Dumbrăvița și într-un cinema drive-in amenajat în parcarea Sălii Polivalente din Dumbrăvița. Pe internet, participanții pot accesa filmele din festival și majoritatea elementelor de program, pe cinci canale virtuale: două linii de program care vor avea loc pe ZOOM, vizionări de programe înregistrate pe pagina de Facebook, canalului de youtube.com, precum și workshopuri care au loc pe serverul de Discord al festivalului.

„Primăria dorește să fie partener la evenimentele culturale organizate în aria comunei. Dorim să sprijinim astfel de inițiative. Ne bucurăm să avem paleta largă de evenimente culturale, de la cele de tradiție, până la Festivalul de Film Science fiction și Fantasy, astfel vom pune Dumbrăvița pe harta Europei” – a declarat primarul Dumbrăviței, Horia Bugarin.

Până acum au fost înscrise 148 de filme în categoriile Science Fiction, Fantasy, Animație (Science Fiction sau Fantasy) și Comedie/Parodie (Science Fiction, Fantasy), iar juriul festivalului va fi alcătuit de Irina-Margareta Nistor, Andrei Boroșovici, Florin Kevorkian și Bogdan Mihăilescu

Programul din acest an este mult extins față de cel de anul trecut, și va cuprinde proiecții de filme, la drive-in și în sală, prezentări de filme, urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri, cu realizatorii filmelor, dezbateri și prezentări pe diferite teme, workshop-uri, expoziție de artă plastică, standuri cu vânzare de carte și produse legate de lumea filmului Science Fiction și Fantasy, zonă dedicată copiilor, cu activități practice, artistice, zonă de jocuri video și de jocuri de societate.

La eveniment va a participa și celebrul actor britanic Miltos Yerolemou din serialul TV “Game of Thrones”, cel care va susține și un worshop. De asemena, dumbrăvițenii pot afla cum se scrie un scenariu de film după o povestire, iar cei mici pot încerca scrima pentru copii sau pot învăța despre realizarea efectelor speciale în filme.

Detalii despre festival pot fi găsite pe internet la https://festival.galactic.one

Abonamente de acces general pentru toate zilele festivalului, cu reducere (Early Bird), care sunt valabile atât la locație cât și pentru acces online, se pot cumpăra online la https://festival.galactic.one/product/early-bird-online-general-festival-pass/

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...