Selectați pagina

FOTO: Elevii din Dumbrăvița au învățat despre colectarea selectivă a deșeurilor

FOTO: Elevii din Dumbrăvița au învățat despre colectarea selectivă a deșeurilor
Publicitate

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș (ADID Timiș) – în colaborare cu operatorul de servicii publice de salubrizare din comuna Dumbrăvița – a organizat concursuri interactive pe platforma Kahoot! în patru clase din cadrul Școlii Gimnaziale Dumbrăvița. Pe lângă joc, copii din clasa a IV-a au învățat despre colectarea deșeurilor, desfășurat tot în cadrul campaniei „Colectarea separată a deșeurilor, obligație legală”. La final, elevii s-au bucurat de premiile (tricouri, pixuri, agende) oferite de organizatori. La eveniment a asistat și Daniela-Dorina Teleagă, consilier local Dumbrăvița, dar și Sergiu-Dorin Grui, viceprimarul localității.

„Ne-am dorit întărirea conceptului de colectare separată în rândul elevilor. Am observat că aceștia au noțiuni despre aceste demersuri, sperăm să le aplice și în viața de zi cu zi” – ne-a declarat Ancuța Mateescu, specialist PR din partea ADID Timiș.

În Timișoara se verifică modul de precolectare a deșeurilor atât reciclabile, cât și reziduale

ADID Timiș a început verificarea conținutului pubelelor destinate precolectării separate a deșeurilor reciclabile (pubela galbenă) și reziduale (pubela neagră) în Timișoara. Această acțiune de verificare se va realiza în permanență și se va desfășura atât la asociațiile de proprietari, cât și la punctele de colectare unifamiliale, iar în urma verificării conținutului pubelelor se vor aplica avertismente și amenzi de către Poliția Locală Timișoara. Sancțiunile aplicabile utilizatorilor serviciului care nu asigură precolectarea separată, sunt prevăzute în HCL nr. 371/2007.

În continuarea acestor măsuri, se va trece la etapa de etichetare a pubelelor neconforme, prin aplicarea etichetelor roșii, ceea ce presupune că acele pubele nu vor fi mai fi colectate de către operator, decât după ce conținutul acestora va fi conform.
Publicitate

Despre autor

Vă recomandăm

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...