Selectați pagina

FOTO: Jimbolia primește bazin de înot de la CJ Timiș, finanțat din bugetul statului

FOTO: Jimbolia primește bazin de înot de la CJ Timiș, finanțat din bugetul statului
Publicitate

Una dintre cele mai mari investiții ale Consiliului Județean Timiș intră în lucru. Este vorba despre bazinul de înot pe care instituția îl construiește în Jimbolia. Contractul de proiectare și execuție a fost deja semnat, asocierea de firme care a câștigat licitația publică având la dispoziție 18 luni pentru a duce lucrarea la bun sfârșit. Într-o primă etapă, timp de șase luni, se va lucra la proiectul tehnic, urmând ca utilajele să intre pe șantier la finalizare acestuia – anunță administrația condusă de liberalul Alin Nica.

Valoarea contractului se ridică la puțin peste 9.000.000 lei + TVA. Dacă inițial obiectivul era programat a fi finanțat exclusiv din bugetul județului, instituția a reușit să obțină recent suma necesară investiției prin bugetul de stat, urmând ca CJ să acopere doar costurile cu TVA.

„Am reușit să degrevăm bugetul județului de o cheltuială majoră. Beneficiem de o deschidere importantă la București față de proiectele județului, iar asta ne permite să ne diversificăm portofoliul de lucrări în infrastructură. Este o investiție gândită pentru întreaga zonă de vest a județului și va fi deschisă atât elevilor, cât și celor care doresc să se antreneze sau să practice înotul ca stil de viață sănătos. Veștile bune vor continua să vină anul acesta, pe măsură ce deblocăm, inițiem noi investiții și le accelerăm pe cele existente”, a subliniat președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Bazinul va avea o suprafață utilă de 1.482 mp, fiind prevăzute toate dotările necesare, vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare și clorinare, cât și spații administrative. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane, ceea ce permite utilizarea simultană de către două clase de elevi, împreună cu profesorii lor. Estimativ, durata de funcționare va fi de peste 50 de ani.

Conform recensământului efectuat în 2011, orașul avea 10.808 de locuitori.

Publicitate

Despre autor

Mâncăm cu poftă la

Vă recomandăm

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...