Selectați pagina

FOTO: Sâmbăta Prietenilor/Barátok Szombatja – Un nou eveniment gastronomic, organizat de comunitatea maghiară din Dumbrăvița

Publicitate

În ultima sâmbătă din iunie comunitatea maghiară din Dumbrăvița a organizat în premieră un eveniment gastronomic inedit, numit Sâmbăta Prietenilor/Barátok Szombatja. Curtea generoasă a Casei Parohiale Reformate a fost sufiecient de încăpătoare pentru a găzdui 12 echipe participante, cortul muzicantului tormăcean Zoltán Kele, ringul de dans, dar și spațiu de joacă pentru copii

Majoritatea echipelor au ales carnea de porc, astfel a procedat și echipa Clubul Femeilor/Nők Klubja din Sándorfalva (Ungaria), echipa Asociației Liliac/Orgonavirág Hagyományörző Egyesület din Torda (Serbia), Echipa Vârstinicilor/Szépkorúak, echipa lui Imre Szabó, echipa KVM, echipa lui Zoltán Kádár și nu în ultimul rând echipa La Garaj (cu toții din Dumbrăvița), cei care au ales paste Barilla pentru garnitură.
Au fost insă echipe care au mizat și pe alte ingrediente. astfel membrii corului bisericii reformate din Moșnița Nouă au gătit o tocană de oaie, echipa Gospodinele din Dumbrăvița/Újszentesi Háziasszonyok au preparat pui la ceaun cu tărhană și castraveți covăsiți, Lajos Berecki a fost cel mai activ cu două ceaune de vită și una de porc, Róbert Dénes a ales să surprindă cu o tocană de ied, în timp ce echipa Paprika (Sebők, Orbán, Vajnár, Firu & friends) a decis să combine carnea de porc și cea de vită.

Stafful organizatoric în frunte cu Gizella Meda și Ildikó Dénes au ales un juriu internațional pentru o echidistanță desăvârșită. Până la urmă echipa din Torda a câștigat Premiul I. pentru cel mai bun preparat, urmată „pe podium” de Róbert Dénes și de Lajos Berecki. KVM, Paprika și Vârstinicii au fost recompensați pentru aspect, dar toți ceilalți au primit câte o dimplomă și un premiu de consolare din partea organizatorilor.

Chiar dacă evenimentul a fost afectat de ploaia neașteptată, totul a ieșit cum și-au dorit organizatorii și participanții, iar asociațiile implicate promit ca evenimentul va deveni o tradiție, dar nu ascund nici dorința ca în viitorul apropiat comunitatea maghiară din Dumbrăvița să amenajeze un astfel de loc, propriu, pentru petreceri.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...