Selectați pagina

FOTO: Zeci de elevi din Dumbrăvița au participat la pre-evenimentul Noaptea Cercetătorilor – „U*NIGHT”

FOTO: Zeci de elevi din Dumbrăvița au participat la pre-evenimentul Noaptea  Cercetătorilor – „U*NIGHT”
Publicitate

Cadre didactice de la patru facultăți din cadrul Universității de Vest din Timișoara au venit astăzi la Școala Gimnazială din Dumbrăvița cu programul “Descoperă-ți mediul!”, un eveniment de tip Science Cafe & Experimente interactive. Zeci de elevi au asistat la diferite experimente din domeniul fizicii, a biologiei, a chimiei sau a geografiei ca un preambul pentru Noaptea Cercetătorilor, un eveniment anual care se organizează în aceeași zi, simultan în peste 25 de țări europene, pentru a sărbători cunoașterea, descoperirile și beneficiile cercetării.

Pe lângă echipa sosită de la UVT, la eveniment au participat și cadrele didactice din Dumbrăvița, dar și primarul Horia Bugarin, cel care a absolvit Facultatea de Fizică la instituția de învățământ din Timișoara.

Programul Nopții Cercetătorilor din acest an cuprinde conferințe, experimente interactive, dezbateri și concursuri cu premii, într-o desfășurare pe tot parcursul zilei de 30 septembrie.

Scopul principal al evenimentului este de a aduce împreună cercetătorii şi publicul larg, de a permite interacţiunea cu ştiinta şi cercetătorii, într-un cadru relaxat şi prietenos, dar și de a promova conștientizarea publicului în legătură cu problemele globale pe care știința încearcă să le soluționeze. Unul dintre mesaje este de a arăta că cercetătorii sunt oameni obişnuiţi, cu o meserie neobișnuită, ce contribuie la dezvoltarea comunităţilor prin ceea ce fac zi de zi. Prin intermediul acestui eveniment, se readuc în atenția publicului fenomene ale naturii întâlnite în viața cotidiană, cărora fizica le conferă o explicație științifică de-a dreptul spectaculoasă.

Evenimentul „Noaptea Cercetătorilor 2022 – U*NIGHT” este organizat la Universitatea de Vest Timișoara și în locațiile partenerilor, la Facultatea de Fizică și Departamentul pentru Relația cu Mediul Preuniversitar (DRMP), în cooperare cu alte Facultăți și Departamente din Universitatea de Vest, la ExperimentariumTM, precum și cu ajutorul primăriilor Timișoara, Dumbrăvița și Ciclova Română.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...