Selectați pagina

În Dumbrăvița nu se administrează vaccinul AstraZeneca – Noi detalii de la centrul de vaccinare

Publicitate

Se împlinesc 2 luni de când a început vaccinarea în Dumbrăvița. Până în momentul de față, un număr de aproximativ 4600 de persoane au fost vaccinate.

Începând din data de 1 Martie, există 2 fluxuri la centrul de vaccinare din comună, motiv pentru care numărul persoanelor inoculate pe zi a crescut. Dacă până acum se vaccinau între 75-80 de persoane pe zi, de 2 săptămâni și jumătate, sunt vaccinate între 130-160 de persoane zilnic.

În Dumbrăvița nu se administrează vaccinul AstraZeneca, ci numai Pfizer și Moderna, iar până acum nu au existat efecte adverse majore.

Se continuă vaccinarea persoanelor peste 65 de ani, a celor cu boli cronice și domenii esențiale. Sunt puține cazuri în care persoanele programate nu mai ajung să se imunizeze (fie se îmbolnăvesc, fie s-au răzgândit). În aceste cazuri ajung să fie vaccinate persoanele care sunt înscrise pe listele de așteptare.

Din 15 ianuarie, pe platforma ROVACCINARE există liste pe care se pot înscrie toți cei care nu se află în categoriile de risc și doresc să fie vaccinați. În momentul în care se eliberează un loc, persoanele aflate în așteptare primesc o notificare prin care sunt întrebate dacă sunt disponibile sau nu să se prezinte la vaccin în data și ora respectivă. Sunt prioritare persoanele aflate în listele de așteptare de la Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Chiar dacă la nivel național lucrurile nu stau prea bine în ce privește plata personalului medical din centrele de vaccinare, la Dumbrăvița, cadrele medicale au fost plătite din fondul Primăriei.

Publicitate

Despre autor

Vă recomandăm

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...