În Ungaria, anul şcolar va putea începe în data de 1 septembrie, la fel ca în anii precedenţi
Posted by laszlo on 12th August 2020

Guvernul ungar intenţionează să înceapă anul şcolar conform programului obişnuit. Potrivit ordonanţei, care urmează să fie publicată în scurt timp, şcoala ar putea începe în data de 1 septembrie, la fel ca în anii precedenţi, se arată în comunicatul Ministerului Resurselor Umane din Ungaria remis, marţi, agenţiei de presă MTI.

Până în acest moment, în Ungaria, evoluţia epidemiei de coronavirus este deocamdată favorabilă. În prezent nu există nicio justificare pentru trecerea de la învăţământul tradiţional la cel digital. În acest timp, numărul infecţiilor creşte semnificativ în multe ţări, însă în baza datelor statistice din Ungaria este indicată multă prudenţă. Prin urmare, guvernul, corpul operaţional şi autoritatea epidemiologică evaluează în permanenţă situaţia, iar dacă este necesar, decide cu privire la noi măsuri. Şcolile vor primi un protocol în care vor fi indicate măsurile care trebuie întreprinse pentru prevenirea epidemiei, se arată în comunicatul ministerului.

Rămâne important, şi în continuare, ca părinţii să nu permită unui copil bolnav, cu simptome de coronavirus, să meargă în comunitate, subliniază documentul, în care se mai precizează că “introducerea restricţiilor în şcoli poate fi evitată printr-un comportament responsabil al părinţilor şi prin respectarea măsurilor elementare de precauţie.”

În plus, experienţele şi rezultatele impuse şi utilizate cu succes în învăţământul digital, folosite pe durata stării de urgenţă, sunt analizate de Ministerul Resurselor Umane din Ungaria, de şcoli şi de dascăli, iar în urma unor consultări profesionale vor fi utilizate şi în sistemul şcolar tradiţional, se precizează în comunicat.

Sursa: MTI