Selectați pagina

Ministerul Educației prezintă ghidul informativ pentru candidații care vor susține evaluarea națională

Ministerul Educației prezintă ghidul informativ pentru candidații care vor susține evaluarea națională
Publicitate

Ministerul Educaţiei a publicat luni pe site-ul instituţiei un ghid informativ destinat candidaţilor care vor susţine evaluarea naţională la finalul clasei a VIII-a în acest an şcolar şi „părinţilor acestora”.

Conform ghidului, accesul candidaţilor în sala de examen se va face începând cu ora 8,00 până la ora 8,30, iar examenul va începe la ora 9,00.

Începând cu ora 9,00, candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne. Aceștia vor completa căsuţele de indentificare în maximum 15 minute, iar asistenţii vor verifica datele înscrise şi vor secretiza caseta.

La probele scrise, candidaţii vor primi subiectele sub formă de broşură și vor putea să solicite pagini suplimentare în cazul în care vor avea nevoie, iar broşura se va preda la finalul probei.

Totodată, pentru elaborarea lucrării scrise, elevii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor folosi numai creion negru.

Absolvenţii învăţământului gimnazial care au fost în izolare/carantină sau care din alte motive, justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a pot susţine probele examenului în etapa specială.

Conform sursei citate, dacă aceştia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfăşurate în perioada 22-25 iunie 2021.

Comunicarea rezultatelor obţinute la examen se face anonimizat, respectând Regulamentul general privind protecţia datelor personale, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută de aceştia.

Sursa: Agerpres

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...