Selectați pagina

O regulă nouă pentru elevii din clasele mici: purtarea măștii

O regulă nouă pentru elevii din clasele mici: purtarea măștii
Publicitate

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat luni seara că elevii din clasele mici ar putea fi obligați să poarte masca de protecție. Acesta a spus, în cadrul postului de televiziune Realitatea Plus, că masca ar trebui introdusă în joacă de cei care pregătesc momentul.

Distanţa de un metru este relativă ca nişte copii de clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta, atunci venim cu obligativitatea acestei măşti care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curţile şcolilor. Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă, poate, de către cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menţinem„, a spus Tătaru, la Realitatea Plus.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre cele trei scenarii. Ele vor fi aplicate în funcție de localitate, județ și particularitatea școlii: „Avem mai multe scenarii aplicate la nivel local, fiecare localitate îşi are particularitatea ei, atunci scenariul se aplică în funcţie de această zonă şi de particularitatea acelei şcoli pentru fiecare judeţ în parte. DSP, Inspectoratele Şcolare Judeţene, Comitetele Judeţene pentru coordonarea intervenţiei decid ce scenariu folosesc pentru fiecare clasă în parte. Noi am vrea să se facă şcoala faţă în faţă. Nu putem, avem scenariul doi în care cei din clasele zero-IV, clasa a VIII-a, clasa a XII-a, cei care vor avea examene să participe. Celelalte clase să participe prin rotaţie, odată la două săptămâni, cuplat cu online, astfel încât să poată parcurge materia”.

Pentru învățământul superior, Ministrul Sănătății a precizat că sunt în curs de pregătire la Minister norme pentru „desfăşurarea lucrărilor practice, precum şi pentru cazarea în căminele studenţeşti„. Normele vor fi gata „cam într-o săptămână”, conform spuselor lui Tătaru.

Cu privire la regulile sanitare care vor trebui respectate la alegerile locale, el a precizat că Ministerul Sănătăţii pregăteşte o Hotărâre de Guvernîn care să facem acel necesar pentru fiecare secţie de vot„.

Sursă: Agerpres
Sursă foto: Facebook/ Nelu Tătaru

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...