Omagiu artistic adus pictorului șvab Ștefan Jäger, la Galeria Helios
Posted by Corina Cocoreanu on 5th August 2020

Sâmbătă, 8 august, la ora 18 Galeria “Helios” din Timişoara, va găzdui vernisajul de pictură “Ștefan Jäger International Art Symposium”. Acest eveniment vine ca o continuare a Simpozionului Internațional de Artă ” Ștefan Jäger” ediția a IX – a, care s-a desfășurat la Jimbolia, în perioada 15 – 24 iulie.

Această inițiativă artistică organizată de Asociația Blythswood împreună cu orașul Jimbolia are ca scop principal, păstrarea vie a memoriei îndrăgitului pictor bănățean , Ștefan Jäger, supanumit și “Pictorul Șvab“.

Astfel că, în cadrul vernisajului de sâmbătă, vor fi expuse lucrările realizate în tabăra de creație de la Jimbolia, în perioada 15 – 24 iulie de cei 11 artiști participanți la simpozion. Aceștia provin din România și Lituania.

Curatorii simpozionului, Costin Brăteanu și Tar Béla, participă și ei la rândul lor ca artiști, alături de Dan Ianoș, Sorin Bijan, Traian Abruda, Marcel Lupșe și alții.

Cele mai bune două opere vor fi donate organizatorilor: Asociația Blythswood Banat și orașul Jimbolia. Intrarea va fi liberă.

sursa foto: facebook.com/brateanu.costin