Selectați pagina

Peste 90% dintre chiriași și-au plătit la timp obligațiile către proprietarii de birouri

Peste 90% dintre chiriași și-au plătit la timp obligațiile către proprietarii de birouri
Publicitate

Majoritatea chiriașilor și-au plătit la timp obligațiile către proprietarii clădirilor de birouri administrate de Colliers Internațional și în trimestrul trei al „anului pandemic”.

”Datele Colliers privind comportamentul de plată și, în general, datele la nivel macroeconomic în acest sens sugerează că nu există un stres exagerat acumulat până acum în rândul companiilor. Într-adevăr, au apărut în ultimele luni puțin sub 100.000 de noi șomeri, dar pierderile de locuri de muncă par să se fi stabilizat încă din august, iar intențiile de angajare își revin mult mai rapid decât în urmă cu un deceniu. În plus, datele băncii centrale arată că sumele refuzate la plată cu instrumente de debit ale companiilor – care ar indica gradul de stres din economie – se află aproape de minimele acestui ciclu și la valori sensibil sub cele de anul trecut, ceea ce arată că banii circulă adecvat între firme”, explică Alexandru Atanasiu, Associate Director Real Estate Management Services în cadrul Colliers International.

În luna septembrie, 88% dintre chiriași și-au plătit la timp obligațiile către proprietarii clădirilor de birouri, față de 81% în septembrie 2019, când activităţile business-urilor nu erau lovite de criza provocată de pandemia de COVID-19.

Chiar dacă au fost cei mai afectați în ultima perioadă, mai bine de o treime (76%) din chiriașii spațiilor de retail au reușit să-și respecte obligațiile contractuale, care includ chiria, utilitățile și costurile cu serviciile.

La rândul lor, și chiriașii din spațiile industriale administrate de Colliers International au încercat în cea mai mare parte să-și plătească la timp obligațiile, numărul de companii care au putut respecta toate obligațiile contractuale în perioada iulie – septembrie a acestui an fiind însă mai mic în comparație cu aceeași perioadă din 2019, dar ponderea chiriașilor care au plătit la timp datoriile a rămas peste 80%.

Colliers International Group este unul dintre liderii globali în domeniul consultanței imobiliare și al managementului investițiilor.

Publicitate

Despre autor

Categorii

Videoclipuri recente

Se incarca...